Most azon múlik az LMP jövője (és kicsit az országé is), hogy hányan vagyunk képesek minden követ megmozgatni, hogy a sikeresen felálljon a 20 területi listája az LMP-nek , és választható alternatíva legyen az ország minden pontján.

Az utolsó szűk két hétben, sajnos már nem elég, ha CSAK a saját céduládat hozod. Ha felkeresed a másodunokatestvéred telefonon, az általános iskolás osztálytásad az iwiwen, a szomszéd kutyasétáltató lányt este, hogy meg van-e még az ajánlószelvénye, akkor sikerülhet. Már nem elég sajnos a saját szűk körünkben körülnézni. Most mindenkire szükségünk van.

Sokkal kilátástalanabb volt a helyzet tavaly az EP választásokkor. Akkor mégis lángra lobbant a remény tüze, és megmutatta az utat a szükséges számú kopogtatócédula eléréséhez. Most is csak erre van szükségünk, a törtetlen hitre, hogy az eddigi erőfeszítéseink gyümölcsözni fognak.

Most nem magadért, vagy az LMP-ért kell minden szálat megmozgatnod, hanem az ország jövőjéért. Ez a választás nem arról szól majd, hogy ki lesz a kormányon. Hanem arról, hogy ki lesz az ellenzékben. Ha az LMP ott lesz a parlamentben, gyökeresen új politikai stílust vezet be, ami fenntartható alternatívákat vázol fel, egy keretben kezeli a környezeti, a társadalmi és a gazdasági kérdéseket. Az LMP-t nem gazdasági lobbik irányítják hátulról. Ezért lesz szabad tere és szabad keze, hogy olyan szerkezeti átalakulásokat kezdeményezzen, amik már több, mint húsz éve váratnak magukra.

Ez a politikai stílus megváltoztatja majd a többi pártot is. Az LMP-vel a parlamentben már nem lehet cinikusan félvállról válaszolni a korrupció gyanút firtató kérdésekre, nem lehet csípőből elutasítani valamit, csak azért mert másik frakció találta ki, nem lehet elodázni évtizedek óta égető kérdéseket.

Ahhoz, hogy elültessük az új minőségű politikát, a magok már megvannak. Most az a felelősségünk a következő két hétben, hogy megfelelő mennyiségű termőtalajt tudjunk az ország húsz pontján kupacba gyűjteni, hogy április 11-én kicsírázhasson az új minőségű politika.

Akartok történelmet írni?

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr481818615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása