LMP kampányfotó ötlet

2010.02.19. 16:34

 

Ahhoz, hogy Kecskeméten elérjük a 2x750 ajánlószelvényt, a leghatékonyabb módszer, ha mindenki mozgósítja a hozzá legközelebb lévőket és kitelepülünk a főtérre.

I)Hívd körbe az ismerőseidet! A gyenge kapcsolatok ereje csodákra képes!

1) Keresd fel 30 ismerősödet telefonon, hogy adják oda az LMP-nek az ajánlószelvényüket, hátha nem adták még oda, vagy nem dobták ki.- Ne állj meg addig, amíg nem ígértek oda összesen 15 ajánlószelvényt!
2) Irányítsd őket az egyik gyűjtőpontunkra: http://vagogabor.blog.hu/2010/02/15/kecskemeti_gyujtohelyek
3) Köszönd meg, hogy segített reményt adni az LMP-nek és az országnak.
 
Akinek nincs meg a száma, vedd fel vele a kpcsolat web2-őn, iwiwen, facebookon megtalált régen látott ismerősöktől is bejöhetnek értékes ajánlószelvények.


II) Hozz létre gyűjtőpontot: Megadhatod a postaládád címét. Kérdezd meg a kedvenc helyed, vagy a közel lévő boltot, ahova mindennap jársz, hogy elhelyezhetnél-e a egy LMP gyűjtődobozt! Kell hozzá egy cipős doboz, becsomagolva, LMP szórólappal díszítve. Lehetőleg naponta-kétnaponta üríteni kell.
Itt regisztrálhatsz gyűjtőpontot.http://lehetmas.hu/176/gyujtohelyek
Írj neki, ha tudsz egy helyet: csilla.balog@gmail.com

III)Az LMP is kiállítja nyalka verbunkját!

A héten minden nap kitelepülünk a főtéren, általában kora délután 13-17 óráig. Ide szükség volna minimum kettő emberre. Egy már van állandóra, de elkél a segítség. Igyekszünk minél figyelemfelhívóbbá és komfortosabbá tenni a kitelepülést. Ha van ötleted szólj! A kitelepülésen szórólapozunk és beszélgetünk.

Természetesen mindennap kopogtatunk is. Bármikor ha ráérsz, szólj előtte, hogy tudjunk számolni veled!

IV) Mozgósítsd a szomszédságot!

Mellékelten találsz két kinyomtatható üzenő-szórólapot. Nyisd meg, szabadon írd át a szöveget a saját ízlésed szerint, nyomtasd ki legalább 50 példányban, majd vágd szét! Így 200 szórólapod lesz. Dobd be őket a környező házak postaládáiba, vagy tűzd be a háztömböd lakásajtóiba. Ha társasházas övezetben laksz, akkor járd végig a szomszéd házakat, ha kertesházas övezetben, akkor a környező utcákat! Ugyanezt a feladatot adtuk 4000 regisztrált szimpatizánsunknak is. Ha mindannyian megtesszük, akkor legalább 800.000 embernek küldünk üzenetet péntekig estig.

Kitelepülések sikeresek

2010.02.16. 15:39

Dél körül érdemes kitelepülni a városok közepére. Nyíltabbak az meberek, habár rohannak. Utol lehet érni sok emebrt és láthatóvá lehet tenni az LMP-t. Érdemes, ha van két-három ember kitelepülni. Ebédszünetben úgy sincsennek otthon az emberek. Óránként 5-6 ígéret és egy két ajánlószelvény garantált!

Hajrá!

 

 

Rendszeres olvasója vagyok az első poszt óta volt egyetemi tanárom, Török Gábor, blogjának. Legutóbb azt kérdezte TG, hogy ki mit tapasztal a kopogtatásból. Nos, számomra ez életem egyik legnagyobb iskolája. Az emberi részéről egy kicsit később írok. Inkább a szakmai (politológus) részt erősíteném. Az ajtónyitás utáni reakciókból vonom le a következetetéseket, és az LMP szempontjából vizsgálom a különböző csoportok reakcióit.

Kecskeméten kopogtatok általában a lakótelepen, habár volt két kertvárosi este is. Szerepemnél fogva az ajtó belső oldaláról érkezett reakciókat tudom csak elemezni, habár találkoztam már mszp-s, fideszes, és jobbikos aktivistával is. Állítólag valamelyik kisgazda formáció is próbálkozik, az mdf aktivistáiról senki sem hallott.

Általános az, hogy mint egy szükséges rosszra, úgy tekintenek az ajánlószelvény gyűjtésre ("oh, már leadtam azt a szemetet").

A legtöbben már "odaígérték" az ajánlószelvényt. Ha rákérdezek, hogy kinek, kiderül, hogy java részük fideszes, a 20%-ukat meg lehet győzni, hogy nem a szavazatukat kérjük, ezért odaadják. Akik még most is MSZP szimpatizánsok, azokkal nem nagyon lehet mit kezdeni. A jobbikosokat könnyű meggyőzni azzal, hogy szavazzon nyugodtan a Jobbikra, csak legyen elég új párt a szavazólapon. Egyetlen egy tudatos Bokros rajongóval találkoztam, ő azt mondta, ha nem jönnek érte a héten az mdf-es aktivisták, akkor visszamehetek a szelvényéért.

A második legnagyobb csoport a "Hagyjon már békén és soha nem foglalkozom politikával". Ők menthetetlenek. Egy-két esetben, ha meghallgat az ember egy-egy 10-30 perces élettörténetet, akkor esetleg felajnálják a cédulájukat.

A harmadik legnagyobb csoport a kiábrándultak csoportja. Ők az LMP szempontjából a legértékesebb csoport. A meggyőzés sorána  kulcsszavak: új párt, fiatalokból áll, küzdünk a korrupció ellen, (nemcsak beszélünk, hanem cselekszünk is: nyílt kampányszámla), helyi kis és középválallkozások erősítése (mulinacionális vállalatok versenyelőnyének a megfékeszése), társadalmi esélyteremtés (kismamáknál a bölcsőde, és a nemformális foglalkoztatás: azonnali kc).

A legkisebb csoport sajnos a tudatos LMP szavazók csoportja, de voltak már kellemes meglepetések pl. A néni a keresztlányának ígérte, aki nekünk gyűjt Pesten. Tegnap este egy kevésbé sikeres kopogtatás után betérünk egy presszóba sörözni. A pultos kérdi, hogy talán csak nem kopogtatócédulát gyűjtenek? Dehogynem, szól a válasz. LMP? :) Honnan tudja? Maguk olyan fiatalok. Eredmény három ajánlószelvény azonnal, és egy gyűjtőpont.

Érdekes okok, ami miatt kc-t kaptam.

-Készítettem egy komplex éghajlatvédelmi startégia vázlatot, amelyben szerepelt mellékesen a kecskeméti villamos ügye, amit a média kiemelt és felkapott. 35 éves családapa: Maguk a villamosos párt, ugye? Tíz éves korom óta mondom, hogy kell egy villamos Kecskemétre.

- 40 éves hölgy: Maguk verték meg az szdsz-t?

-50 éves nő: Mit ígérnek maguk, amitől nekem azonnal jobb lesz? Talán olcsóbb lesz a gáz?  - Nem, de kevesebbet kell fizetni, ha leszigeteletetjük állami pénzből a házat.

Új LMP kampányvideó

2010.02.16. 00:57

Kicsit amatőr, de nagyon miénk :)

Köszönöm az eddigi segítségedet az ajánlószelvény gyűjtésben. A két körzetben Kecskeméten már több mint 300 cédulát gyűjtöttünk össze, ez a szükséges szám ötöde. A munka java része még hátra van, és a helyzet egyre inkább biztatóbb. Három egyszerű lépést kell megtenni a sikerhez. Mindez fél órában. Garantált a siker, kipróbált módszer.

1) Keresd fel 30 ismerősödet telefonon, hogy adják oda az LMP-nek az ajánlószelvényüket, hátha nem adták még oda, vagy nem dobták ki.- Ne állj meg addig, amíg nem ígértek oda összesen 15 ajánlószelvényt!
2) Irányítsd őket az egyik gyűjtőpontunkra: http://vagogabor.blog.hu/2010/02/15/kecskemeti_gyujtohelyek
3) Köszönd meg, hogy segített reményt adni az LMP-nek és az országnak.

Ha nem elégedsz meg ennyivel és többet tennél a változásért, akkor tarts velünk a hét bármely napján:

A héten minden nap kitelepülünk a főtéren, általában kora délután. Ide szükség volna kettő emberre. Egy már van állandóra, de elkél a segítség. Természetesen mindennap kopogtatunk is. Bármikor ha ráérsz, szólj előtte, hogy tudjunk számolni veled!

Köszönjük, és gyűjts még aktivistákat, hogy könnyebb legyen mindannyiunk dolga.

 Bármilyen ötleted van a kampánnyal kapcsolatban, küld el a kecskemet@lehetmas.hu címre!

Kecskeméti gyűjtőhelyek

2010.02.15. 23:45

Az alábbi linken elérheted, hogy hol adhatod le az ajánló szelvényedet, ha szeretnél látni a szavazólapon.

Központban:

TEKA (Tudomány és Technika Háza Kávézója)

Garázs kávézó (ex-Kert kávézó)

Lungvin computers

Széchenyiváros: Negroni Presszó

Szeleifalu: Mérleg utcában egy szimpatizánsunk háza.

No meg a lakásunk a város északi szélén.

 

süti beállítások módosítása