Látja-e a kormány a lakásprobléma összetettségét?

Tisztában van –e a kormány azzal a ténnyel, hogy sokszázezer család feje felett a kilakoltatás réme lebeg? Látja –e a kormányzat a lakásprobléma összetettségét? Van-e a kormánynak egyáltalán lakáspolitikája? Vagy csak a gazdaságpolitika improvizációs színházához hasonlóan a lakáspolitika területén is csak fut az Orbán kormány az események után?

Ma Magyarországon nem csupán a devizahitelesek számára rémkép a családi otthon elvesztése. Ők a legnagyobb csoport, de a devizahitelesek mellett sokan vannak azok, akik díjhátralékuk vagy rezsi hátralékuk miatt vannak a kilakoltatás szélén. Van –e felmérése a kormánynak arra, hogy pontosan milyen társadalmi rétegeket és milyen mértékben érint ez a szociális katasztrófa?

Van-e pontos felmérése a kormánynak arról, hogy hány olyan hitelkárosult van, akit csak a moratórium véd meg a lakásának elvesztésétől? Hányan vesztették már el a lakásukat? Mekkora lakásállománnyal rendelkezik az önkormányzati szektor? Mennyien vannak azok, akik díj hátralékuk miatt kilakoltatás előtt állnak? Mennyi kilakoltatási határozat van érvényben a településeken?

 A Lehet Más a Politika benyújtott egy határozati javaslatot, amely az ország előtt álló egyik legnagyobb problémát feltérképezné. A pontos adatokból kiindulva tudunk csak erre a bonyolult problémára, mindenkire kiterjedő megoldást adni. Tudja-e támogatni a kormány azt, hogy felmérjük a probléma súlyát és kiterjedtségét?

Legvégül: milyen megoldásokkal készül a kormány a szociális katasztrófa elkerülésére? Szeretném nyomatékosan jelezni, hogy nincs időnk. Másfél hónap van hátra a kilakoltatási moratórium lejártáig, és a kormány továbbra is tesze-tosza. Fél- és álmegoldások szivárogtak ki eddig a sajtóban. Hogyan kívánják elérni azt a pontot a kormányprogramból, hogy nem élhet az utcán egyetlen család sem?

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr832698907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása