A Lehet Más a Politika szerint a kormány semmibe veszi a rendvédelmi dolgozókat. A párt képviselteti magát az érdekvédők demonstrációin.

Az LMP kiáll a hivatásos rendvédelmi szervek dolgozóinak jogai mellett. Tarthatatlan, hogy a magát a Nemzeti Együttműködés kormányának nevező kabinet egyáltalán nem hajlandó együttműködni azokkal, akik biztonságunkért nap, mint nap az életüket kockáztatják. Az LMP ma részt vett a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének kongresszusán és elítéli azt a végtelenül cinikus hozzáállást, amit a Fidesz az elmaradt járandóságok ügyében tanúsít. Felszólítjuk a kormányt, hogy hajtsa végre saját rendeletét, amelyben elismeri a tűzoltókat megillető túlórapénzek jogosságát.

Az LMP szolidaritásáról biztosítja a tűzoltókat és megkér mindenkit, akinek fontos az állammal kötött szerződések biztonsága, számon kérhetősége, valamint a tűzoltók és társszerveik által nyújtott biztonság, hogy jöjjön el április 16-án a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a partner szakszervezetek által szervezett demonstrációra. A tüntetésen az LMP is képviselteti magát.

A kormány jelenlegi politikája nemcsak a rendvédelmi szervek hivatástudatát kezdi ki. Emlékezetes, hogy korábban a kormány egyoldalúan változtatta meg a köztisztviselőkkel kötött szerződéseket is. Most a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök vannak a soron és nem tudni, hogy melyik állami munkavállalói csoporttal tol ki legközelebb a kormány. Nem erről volt szó!


Vágó Gábor
az LMP Országos Választmányának szóvivője

Dorosz Dávid
országgyűlési képviselő
Honvédelmi és rendészeti bizottság

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr672788760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása