Vágó Gábor úgy látja, hogy a Fidesz által pénteken benyújtott alkotmánymódosító javaslat már régen nem a rokkantsági nyugdíjról vagy a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkorhatáráról szól. A kormány ismét szembeköpte a jogállamot, a pénzbehajtó hadműveletektől ma Magyarországon semmilyen szerzett jog nincs biztonságban.

Hangot adott annak a véleménynek is, hogy a Fideszt sem az alkotmányos keretek, sem a katasztrofális munkaerő-piaci helyzet, sem a rendvédelmi dolgozók bátor megmozdulásai nem riasztják vissza törekvéseitől.

Az LMP szerint a nyugdíjrendszer kidolgozásakor nem ötletelésre és diktátumokra, hanem széles társadalmi bázison alapuló megegyezésre van szükség. A választmányi szóvivő kleszögezte, hogy nyugdíjkassza nem a mindenkori kormány szabadon felhasználható pénzeszsákja.

Vágó Gábor megjegyezte, hogy a rokkantnyugdíjak rendszerének felülvizsgálatát ők sem tartják “ördögtől valónak”, de az LMP szerint ezt megelőzően munkahelyeket kell teremteni, illetve törvényben garantált munkaerő-piaci védelmet kell adni a rehabilitált munkavállalóknak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr782911233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása