Az LMP szerint Magyarország nem csak a válságot, hanem Orbán Viktort és a miniszterelnök betonba öntött gazdaságpolitikáját is le fogja győzni – reagált a miniszterelnök pénteken, a Sándor-palotában tett látogatása után elmondott szavaira a párt szóvivője.

Vágó Gábor azt mondta, hogy korábban a kormányfő is elismerte, a kétharmados többséghez kötött intézkedésekkel a következő kormányok mozgásterét nagyban szűkítené. Hozzátette, hogy ezzel a miniszterelnök elvenné a választóktól a különböző gazdaságpolitikát kínáló pártok közti választás lehetőségét is. Hangsúlyozta, hogy az európai országokban például sehol nem kötik kétharmados többséghez az adótörvényeket, mivel ez a parlamentáris demokrácia alapelveivel ellentétes.

Kitért arra is, hogy a miniszterelnök másfél éve beszél a devizahitelesek megsegítéséről, de valódi lépések mégis alig történtek. A politikus pártja nevében egy ingatlanalap megteremtését javasolta illetve azt, hogy a bankoknál érjenek el az azonnali, nagymértékű kamatcsökkentést. Egyúttal megerősítenék a felügyeletet a hibás pénzügyi termékek elkerülés érdekében.

Vágó Gábor emlékeztetett arra, hogy a kormányfő megemlítette a nyugdíjrendszer átalakítását is. Az LMP véleménye szerint ebben az esetben a kevesebb több lenne, mert egy ilyen nagy horderejű, ekkora társadalmi hatásokkal járó változást nem lehet a gyorsan dolgozó “törvénygyár” érdekei alá rendelni. A szóvivő azt mondta, hogy az LMP éppen ezért inkább egy biztos megélhetést nyújtó alapnyugdíj kidolgozását és az egyéni számlák rendszerének bevezetését javasolja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr993198463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása