A több ezer támogató aláírásnak, sok száz tiltakozónak, számos civil szervezet fellépésének, és a kulturális élet széleskörű támogatásának köszönhetően van esély a Tűzraktér további működésére. Az LMP a kerületi önkormányzatban továbbra is figyelemmel kíséri a kulturális intézményről szóló egyeztetéseket.

 

A terézvárosi önkormányzat képviselőtestületi ülésén tegnap megállapította, hogy a VI. kerületi Hegedű utca 3. szám alatti ingatlan hasznosítására átgondolatlanul és elkapkodva kiírt pályázat eredménytelenül zárult.

 

A Lehet Más a Politika szerint a kormány semmibe veszi a rendvédelmi dolgozókat. A párt képviselteti magát az érdekvédők demonstrációin.

Az LMP kiáll a hivatásos rendvédelmi szervek dolgozóinak jogai mellett. Tarthatatlan, hogy a magát a Nemzeti Együttműködés kormányának nevező kabinet egyáltalán nem hajlandó együttműködni azokkal, akik biztonságunkért nap, mint nap az életüket kockáztatják. Az LMP ma részt vett a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének kongresszusán és elítéli azt a végtelenül cinikus hozzáállást, amit a Fidesz az elmaradt járandóságok ügyében tanúsít. Felszólítjuk a kormányt, hogy hajtsa végre saját rendeletét, amelyben elismeri a tűzoltókat megillető túlórapénzek jogosságát.

Az LMP tiltakozik a terézvárosi önkormányzat Tűzraktérrel szemben tisztességtelen, azonnali kiköltözést sürgető eljárása miatt. Bebizonyosodott, hogy az önkormányzatot jobban érdekli saját bevételei azonnali növelése, mint a fillérekből fenntartott sokszínű kulturális miliő. Az LMP felszólítja a terézvárosi önkormányzatot, hogy vegye figyelembe a több ezer tiltakozó és a civil szervezetek szavát, és a holnapi testületi ülésén vonja vissza a kilakoltatási határozatot.

 

Az esélymegvonás alkotmánya

2011.03.30. 16:01

 

 

Az LMP álláspontja szerint a Fidesz által kidolgozott alaptörvény-javaslat jelenlegi formájában az esélymegvonás alkotmánya – mondta szerdai, Vágó Gáborral közösen tartott sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

 

Az LMP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője azzal indokolt: meglátásuk szerint a tervezet elveszi a demokratikus megújulás, illetve a gazdasági kilábalás esélyét, nem engedi, hogy egy későbbi kabinet a Fidesz elképzeléseitől eltérő gazdaságpolitikát folytasson, és "bebetonozza a Fidesz szegényellenes és esélymegvonó gazdaság-, illetve társadalompolitikáját".

Tisztelt miniszter úr!

 

2010 április 7-én, négy nappal a választások első fordulója előtt Matolcsy György a következőt nyilatkozta Nagykanizsán (idézem a HVG-ből): Ha a választóktól felhatalmazást kap a Fidesz, az új polgári kormány 500 milliárd forintos energiahatékonysági programot hirdet, amellyel négy év alatt egymillió otthon és középület energiahatékony felújítása történhet meg. Az új kormány első intézkedéseinek egyikeként kizárólag európai uniós források felhasználásával indítja el a programot.

süti beállítások módosítása