A Kormány nem tanult az elmúlt két év súlyos pénzügyi-gazdasági válságából és a devizahitelesek problémájából, és nem tesz lépéseket, hogy megvédje az állampolgárokat és a háztartásokat attól, hogy a jövőben hasonló csapdába kerüljenek.

A már bajba jutott devizahiteleseket az árfolyamgát létrehozásának látszatmegoldásával segíti, amellyel nemcsak a már devizában eladósodottakat, hanem az ország pénzügyi- és makrogazdasági rendszerének stabilitását is újra veszélybe sodorja. Teszi mindezt úgy, hogy a kétes értékű megoldásból eredő problémákat 2015 utánra halasztja. Az LMP a pénzügyi és lakhatási válság feloldására a devizahitelesek problémáiról szóló vitanapon egy komlpex javaslatot és egy nyolc pontból álló törvénycsomagot tett le az asztalra, ami megakadályozná a probléma újratermelődését, és biztosítaná, hogy mindenkinek legyen fedél a feje felett.

A Fidesz azok után, hogy súlyos döntéseket hozott meg a munkáltatók és a munkavállalók feje felett, most az eddig mellőzött érdekegyeztetési eljárást is felülírná az érintettek egyetértése nélkül. Egy demokratikus és valóban konszenzuskereső rendszer kialakításának alapvető feltétele, hogy valóban demokratikus és konszenzuskereső módon menjen végbe.

 

süti beállítások módosítása