Az LMP szerint a kampányígéretekkel ellentétben a Fidesz semmilyen érdemi lépést nem tesz az egészségügy megmentése érdekében. A szorult helyzetben lévő kisvárosi önkormányzatok számára a kiskunfélegyházi kórház esete elrettentő példa, mivel sürgésségi és aktív fekvőbeteg ellátás nélkül maradt egy egész kistérség. Az LMP támogatja helyiek által kezdeményezett a döntés felülvizsgálatát kezdeményező helyi aláírásgyűjtés céljait.

Ebben a bejegyzésben az eddigi 253 parlamenti felszólalásom alkalmával elhangzott leggyakrabban használt 48 szót gyűjtöttem össze. Érdekes képet kaphatunk a legsúlyozottabb ügyekről.

Az IMF magyarországi vezetőjével készült interjúból világossá vált: a kormány még a Valutaalapot is felülmúlja megszorító politikájával. Az LMP egyetért az adósságcsökkentés céljával, de csak akkor, ha azt nem a legrosszabb helyzetben lévőkkel fizetteti meg a kormány. Az LMP azt tanácsolja a kabinetnek, hogy hagyja meg a megszorításokat az IMF-nek, és fektessen inkább az emberekbe.

Tavaly ősszel, amikor a Fideszes többség lehetőséget adott az önkormányzatoknak a legelesettebbek kriminalizálására, a teljesen értelmetlen hajléktalan-adó kivetésére, többször is ígéret hangzott el kormánypárti politikusoktól, hogy stratégiát dolgoz ki a kormányzat az egyre súlyosbodó hajléktalan kérdés megoldására. Sőt maga a miniszterelnök kért fel több minisztériumot a stratégia kidolgozására. Eredmény eddig semmi.

süti beállítások módosítása