Tegnap a pártállam fő közgazdásza megmondta, hogy nem az állam szívja el a pénzt, mert nincs pénz. Erre ma az állami pénzszivattyú újabb kisadó ötletével borzolja a kedélyeket. Az információs társadalom korában mit is célszerű adóztatni? Hát az információáramlást. Majd az internetadótól biztosan felpörög az innováció, a piacon így könnyű lesz információhoz jutni, és fellendül a magyar gazdaság, ha mindenki majd postagalambbal kommunikál.

Kellett itt online portáloknak Schmitt doktori meg a korrupció után kutatgatni. Kellett nektek kormányt kritizálni a facebookon. Kellett nektek annyi vicces animgifet, képszóviccet és poénos képeket feltenni az internetre Matolcsyról. Nesztek itt az internetadó! Erre nem, hogy leállnátok és befognátok a szátokat, tovább poénkodtok a nemzet közgazdászának adókivetési Guiness rekord kísérletével.

Mindenki értse meg, hogy nincs pénz. De előtte talán Matolcsynak kellene megértenie, hogy miért nincsen. Ha minden héten újabb sarcokkal akarja a saját múlt heti hibáját korrigálni, az adórendszert ide-oda rángatva, akkor nem is lesz pénz. Kellene egy nagy levegőt venni, és csinálni egy olyan adórendszert, amihez legalább fél évig nem kellene hozzányúlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr14462980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az adócsökkentés kormánya 2012.04.20. 20:36:41

Na jó, ez most már tényleg röhejes. A sárgacsekk-adó még nem lesz elég, hogy a költségvetési lyukat befoltozza, a gazdasági minisztérium ezért azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasso...

Trackback: Viccelődünk, az államkassza meg üres? 2012.04.20. 14:30:01

Nesztek itt az internetadó! Erre nem, hogy leállnátok és befognátok a szátokat, tovább poénkodtok a nemzet közgazdászának adókivetési Guiness rekord kísérletével.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaneeL 2012.04.20. 13:56:40

Szerintem vezessük be azt az adófajtát, amikor a kormánypárti politikusoknak a mindenkori fizetéseik és juttatásaik után 90%os adót kell becsengetniük az államkasszába, méghozzá visszamenőleges hatállyal.
Jó?
Nekem tetszik!

Mr.Brown 2012.04.20. 14:09:22

egyszerűen lehetne ezt.aki nettó 300 ezer fölött keres az fizessen be 30 százalékot a fizujából 1 évig és meg is van a lé mindenre.de őket senki sem baszogatja akik 10x lét visznek haza..bezzeg a 80ezeres fizuból majd tellik a 345. adó megfizetésére.

foton öv 2012.04.20. 15:11:31

Kedves Vágó Gábor!!

Teljesen igazad van, és jogos általában minden amit írsz. Nagyon is kedveltelek eddig.
Miiiiiiiiiiiéééééééért kell egy ilyen modortalan (bunkó) képfeliratot olvasni a Te blogodon?? Sztem ez nem a te stílusod. Legalább is remélem.

Valaki2 2012.04.21. 11:17:32

@Mr.Brown: Zseniális. Aztán az adót szerinted mire fizetjük?

Nettó 300 az bruttó 480, a cégnek 616 ezerbe kerül egy ilyen alkalmazott. Tehát, több, mint 50%-át lenyúlják adóba, lévén a munkáltatói járulék is a te munkádból jön össze.

Nettó 80 az bruttó 125, a cégnek 160 ezerbe kerül, tehát 80 ezer forint adó.

Összességében: egy nettó 300 bért kapó alkalmazott majdnem 4 (3.75) nettó 80 ezres embernyi adót fizet be. Ez nem elég?

Megjegyezném, hogy a nettó 300 az ausztriában minimálbér környéki pénz.
süti beállítások módosítása