Matolcsy szertelen kreativitásában olyan taktika atomfegyvert fejlesztett ki, ami csak önmegsemmisítésre tud szolgálni. A tranzakciós adó, ha működik, akkor beledöglik a gazdaság, ha nem működik, akkor bedől a költségvetés.

A tranzakciós adón áll vagy bukik a 2013-as költségvetés. A Számvevőszék és a Költségvetési Tanács szerint nagyon kockázatos ez az adónem, erre Matolcsy megduplázza az elvárt bevételt. Miközben semmilyen háttérelemzést, hatásvizsgálatot nem végeztek, csak hasra ütve bemondta vakon a 283 milliárdot.

párhuzam mat.jpg forrás:http://parhuzamosmatolcsy.tumblr.com/

Nem kell hozzá furmányos adóoptimalizáló gondolkodásmód, csak józan paraszti észjárás, hogy belássuk ez az adó ön és közveszélyes. Ha valóban működik, és nincs felső korlátja, akkor a magyar vállalkozások a pénzügyi tevékenységüket Pozsonyba vagy Bécsbe helyezik át. Az egyébként is megfizethetlenül drága hitelezés még inkább lelassul, hiányzik majd a gazdasági vérkeringés felpezsdítéséhez szükséges pénz. A bankok a teher java részét a fogyasztóikra hárítják át, és ez újabb belső fogyasztás visszaeséssel jár majd.

Amennyiben viszont mégse működne valami oknál fogva, vagy észbe kapva az utolsó utáni pillanatban valamiért mégsem vezetik be, akkor viszont a közös pénzeszsákon fog hatalmas luk tátongani. Ami vagy újabb adó kivetét vagy újabb megszorító csomagot hoz magával.

Matolcsy adókivetési kényszeressége egy vesztes-vesztes szituációba sodorta a gazdasági kormányzást. Ez a taktikai atombomba csak rosszul sülhet el.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr674611638

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Önmegsemmisítő taktikai atombomba 2012.06.26. 11:12:01

Matolcsy szertelen kreativitásában olyan taktika atomfegyvert fejlesztett ki, ami csak önmegsemmisítésre tud szolgálni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása