Ki az úr a Fidesz gyarmaton?

2012.09.26. 17:02

A Fidesz Magyarországot gyarmatosító hadjárata korántsem ért még véget. A gyarmatosítás új szakaszában már nem is titkolják kilétüket az államot is gyarmatosító maffiacsoportok vezetői. A gazdasági háttérbirodalom oligarcháiról az átlátszó.hu rajzolt tablót. Most nyilvánvalóvá vált, hogy a minisztériumok is ki lettek iktatva a Nemzeti Együttműködés rendszeréből. A Habony Művek (hivatalos nevén Századvég), a „helytartóin” keresztül gyakorolja az uralmat a minisztériumok felett. Már a gyarmatosítás nyelviekben is nyilvánvalóvá vált.

A közpénz magánvagyonná alakító maffiaszervezet működésével kapcsolatban már a közbeszéd részévé lett az LMP által indított ’oligarcházás’. Ennek egy viccesen szomorú példája az, amikor egy fiatal srác odajött az EFOTT-on, hogy mióta küzdünk az oligarchák ellen, azóta tudja, hogy ő oligarcha akar lenni. Ahogyan az átlátszó.hu is megírta, olyan intézményesített közpénzrablásról van szó, amely túlmutat a „hagyományos” kenőpénzes korrupción. A törvényhozás, a pénzügyi források elosztása, a földek kiosztása is az oligarchák kezében van.

rogánhabonyzsé.png

A fideszes politikai boszorkánykonyha főszakácsa kivette az állami intézményrendszer működtetését is a választott képviselők kezéből. Az index kiváló összeállítást végzett a Századvég kapcsolati hálójáról. Csak nem merült fel sehol, hogy mit is csinál valójában a Habony Művek. Ők irányítják a kormányt. Lehet hatékonyságra hivatkozva mindent kiszervezni a régi haveroknak a minisztériumból, csak akkor minek tartjuk fent az adóforintokból a minisztériumi bürokráciát? Jah, hogy ezért kell leépíteni az államapparátust az IMF-re hivatkozva, hogy majd Habonyék úgyis megoldják okosba’ a Századvégénél?

A pénz Simicskáéké, a hatalom Habonyé. Ki választotta meg őket? Kiállnak ők a nyilvánosság elé? Meddig hagyjuk, hogy a háttérből irányítsák az országot? Nem a Selmeczi Gabriellák, és Szíjjártó Péterek a valódi irányítók, ők csak a maszatolást és a figyelemelterelést végzik. Figyeljünk azokra, akik valóban felelősei az ámokfutásnak, habár ők a háttérben akarnak maradni, de az igazi hatalom az övék, és nem a képviselőké.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr354804535

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki az úr a Fidesz gyarmaton? 2012.09.26. 18:00:01

A pénz Simicskáéké, a hatalom Habonyé. Ki választotta meg őket? Kiállnak ők a nyilvánosság elé? Meddig hagyjuk, hogy a háttérből irányítsák az országot?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása