Levél régi barátaimnak

2013.07.19. 23:08

Most, hogy megszületett a nitrogén kiskoalíció (színtelen szagtalan gáz) érdemes volna átgondolni, hogy mit is kerestek ott. Értettem, amikor azt mondtátok, hogy meg kell újítani a baloldalt, ezért mentetek el. Sok sikert kívántam, habár szkeptikus voltam. Értettem, hogy a korszakváltás jelszavával két hét alatt belecsaptatok Bajnai kezébe, hiszen szerintetek a jelenlegi helyzetben a politikai ellenfelekkel is szövetkezni kell, hogy eltakarítsuk a rezsimet. 

nitro.jpg

Ám azt már nem értem, hogy miért kell a neveteket és a munkátok adni egy olyan szövetséghez, ami tagadja a részvétel elvét (diplomás képviselőjelöltek), ami említést sem tesz a paksi beruházás leállításáról (fenntarthatóság), ahol az igazságosság csak a közhelygyűjtemény egy újabb eleme. A legfőbb dolog ami hiányzik az összefogósdiból az újításra való törekvés, a kreativitás, és az állampolgárok iránti alázat. Ami látszik kívülről az az egyéni érdekek cicaharca, a könyöklés és a tartalmi dolgokban status quo-hoz való ragaszkodás. A kognitív disszonancia csodákra képes, de hosszú távon elkorhasztja a lelket.

Ha veletek mentem volna, most elgondolkoznék, hogy valóban Szekeres Imre és Veres János plakátokat akarok-e ragasztgatni úgy, hogy semmi esélyem nem nyílik arra, hogy az elvtársak működésmódját megváltoztassam. Amíg nem kezdődik el a sárdobálási nagyüzem a kampányban még lehet változtatni. Mindenesetre én szívesen várlak titeket vissza, ha úgy gondoljátok még, hogy lehet más.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr415415689

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Balra hív, jobbra küld, célkeresztben áll 2013.07.21. 12:40:51

Előrebocsátom, nem vagyok LMP-szakértő. A párt szakadásáról általam olvasott cikkek nagy többsége egy irányba húzott: magasztalta a maradó részt, és szidta a távozót. Szerintem ez - mint ahogy szinte semmi - nem ennyire egyértelmű, nem "az" igazság, in...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása