Szerencsétlen futóbolondokat nem csak az választja el a gonosz hatalom és pénzmániás őrültektől, hogy az igazságérzetük és a társadalom jobbításának szándéka fontosabb, mint a saját egyéni érdekük. Hanem az is, hogy míg az előbbiek komolyan veszik, hogy lehet tisztán is élni és dolgozni, a cinikus önzők pedig mindenkit lúzernek tekintetnek, aki nem az ő maffiaszabályaik szerint játszik. Sajnos a hatalommániásokkal van tele a Parlament, és maffiát védők pedig beépültek az államigazgatásba.

Horváth András helyében mindannyian zavartan viselkednénk egy kicsit, miután évekig harcoltunk a bűnözők ellen, és a munkánkat a saját vezetőink lehetetlenítették volna el. Amikor a nyilvánosság elé lépnénk, még minket vegzálnának karhatalmi eszközökkel, és nem a bűnözőkkel szövetkezőket. Az a nyomás nem normális, amit a rendszer helyez a rendszert jobbítani akaró emberekre. A pártállam részéről putyini tempóban megy a megfélemlítés, az állampárt bagatellizálni akarja az ügyet, elhallgatással, sunnyogással, a bátor emberek lehülyézésével.

Ez a rendszer futószalagon termeli azokat a szakembereket, akik az igazságérzetük miatt fordulnak szembe a rendszerrel. Lehet mindenkire kimondani a "közéleti paranoiás" toposzt, de attól még jönni fognak csőstül az újabb és az újabb balhék, mert a NAV-os korrupciós botrány nem anomália, hanem a alapvető rendszer része. Ez korántsem Horváth egyszemélyes harca, mert számos szakembernek vannak még bizonyítékai, információi a velejéig rohadt rendszer működéséről. De a narancsuralmi gépezet fenyegetése sokakat visszatart még a színpadra lépéstől. Horváth Andrásnak már nem volt hova hátrálni, és lassan senkinek sem lesz, aki egy tiszta Magyarországért akar küzdeni.

Kedves Tamás!

Ha valóban egyszerű közéleti paranoiás lenne Horváth, nem ért volna meg egy érdemi vizsgálatot a bejelentése? Értem én, hogy a az elhallgatás után a kinevetés jön, majd a harc és végül győz az igazság, de miért kell neked rongy emberezni azokat, akik hisznek még a tisztességben? Mivel az újkomcsi barátaid és az ókomcsi partnereitek ott vannak még a hatalomban, én megrajzoltam az ugróiskolámat. Hol marad a te ugróiskolád? Mert ugrálni azt tudsz, látom.

süti beállítások módosítása