Amint az LMP-s amazonok kicsit meghúzgálták az oroszlán bajszát a földörvény zárószavazásakor, rögtön lekerült a Tisztelt Ház napirendjéről az LMP frakcióalakítását lehetővé tevő javaslat. Komolyan azt gondolják, hogy fegyelmezési eszközként élhet a Fidesz a nép képviseleti jogával? Majd nem szólalunk fel a vállalhatatlan ügyeknél, csak azért, mert lehetővé tették a frakciónk újraalapítását? Az én számat biztos nem lehet befogni azzal, hogy frakcióban ülhetek a függetlenek helyett. Sőt, ha frakciónk lesz, még hangosabban állhatunk ki a rendszer ellen.

hoho (1).jpg

Nem az LMP-nek jár a frakció, hanem azoknak, akik joggal várják el, hogy az oligarchapártokon kívül legyen egy józan hang a Parlamentben. Irtózom a személyre szabott jogalkotástól, így azt sem bírom, ha rám, vagy a közösségemre szabnak külön törvényt. Véleményem szerint minden pártnak jár a parlamenti képviselet, amelyet az állampolgárok arra érdemesnek tartottak a választásokon. Ezt a véleményemet akkor fenntartom, ha éppen az aktuális érdekeim, majd mást fognak mutatni.

De ez a közjáték nem az LMP-ről vagy a Fideszről szól. Ez az úrhatnám lépés annak a folyamatnak a szerves következménye, ahol a politikai elit teljesen elszakadt az néptől. A hatalmi pozícióban lévő elit nem döntheti el, hogy ki képviselheti az állampolgári érdeket, ezt csak az állampolgárok dönthetik el. Amíg a politikai elit saját, és az őt finanszírozó Tudjukkik érdekét mindig előrébb helyezi a közérdeknél, addig csak alulról jöhet változás. Lehet a legtisztességesebb embereket is beküldeni az oroszlánbarlangba, de ha tömegek nem mennek utánuk, addig csak arról lehet a bent lévő keveseknek beszámolni, hogy oroszlánszag van odabent.

 

Varga=Matolcsy

2013.06.17. 12:40

A mai napi kapkodós adóemelés eloszlatott minden illúziót, amit tápláltam Varga beiktatásakor. Azt gondolhattuk, hogy  a matolcsyzmus után némileg kiszámíthatóbb költségvetési politika jön, azt remélhettük, hogy elkezdenek majd számolni az NGM-ben. De nem. Hiába bukott felfelé Matolcsy, a kiszámíthatatlanság és a rossz tervezésből fakadó állandó adóemelések rendszere maradt.

matolcsy-gyorgy-orban-viktor-varga-mihaly(960x640).jpg

Itt ülök a bizottsági ülésen, és semmi nem változott a régi költségvetési bizottsági ülésekhez képest. A fideszesek kerek szemekkel néznek, hogy megint mihez kell adniuk a nevüket, a jobbikos elnök az eljárásrend tarthatatlansága miatt háborog, a régi mszp-s költségvetési trükkök ezermestere csak figyel, ilyet még ő se tudott produkálni. Én pedig megint bekérdezek, de megint nem válaszolnak rá érdemben. Számok ismét nem szerepelnek egy adóról szóló törvényben, Pont úgy megy ez, mint az elmúlt három évben mindig.

Matolcsy alatti havi rendszerességű rendkívüli költségvetési módosításokkor, legalább arra ügyeltek, hogy a költségvetés főösszegét módosítsák. Most ez is elmaradt. Nem kérdés, hogy ramaty állapotban van a költségvetés. A infláció túltervezett volt, a tranzakciós adóból elvárt bevételek alapból irreálisak voltak, az útdíj és a pénztárgépek bekötésének bevezetésének időpontja a tervezéskor is tarthatatlan volt. Lehet és kell is korrigálni, de nem így. Nem lehetne a stadionépítéseket leállítani? Miért nem gondolkoznak el a miniszterelnökség kommunikációs kiadásainak a csökkentésén? Miért megint a telefonálókkal, bankolókkal kell megfizettetni a fideszes nagyzási hóbortjukat? 

süti beállítások módosítása