Létezik jobb megoldás, mint a sózás

Az elmúlt hetekben közel 150 tonna sót szórtak ki Kecskeméten a hóhelyzet kezelésének érdekében.

 Ekkora mennyiségű só kiszórása hatalmas környezeti terhelést jelent a városnak és élővilágának. A só az olvadás után a felszíni, felszín alatti vizekbe kerül, károsítja az élővilágot, a járműveket, valamint az épített környezetet, így a csatornákat és útburkolatokat is. A sózás kiváltképpen a fás-szárú növényeket és a fiatal fákat veszélyezteti.

A közlekedésbiztonság megteremtését nem szabad szem elől téveszteni, de vannak környezetbarát megoldások is. A homok, a sóder, a természetesen lebomló faforgács-, vagy a gránitkő-zúzalék használata környezetbarát módon kezelheti a helyzetet.

Az LMP kecskeméti szervezete felhívja a város döntéshozóinak figyelmét arra, hogy a jövőben a környezetbarát megoldásokat részesítse előnyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr421729868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása