Kecskemétre érkezett az LMP 9 nap a demokráciáért országos kampánya. Vágó Gábor a az LMP kecskeméti képviselője felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP önkormányzati rendszert átalakító törvényjavaslata veszélybe sodorta a helyi demokráciát, leginkább azzal, hogy az ajánlószelvény gyűjtés időtartamát kilenc napra korlátozzák. A z LMP számára legfontosabb nyolc érték a helyi demokráciában:  a helyi véleménynyilvánítás szabadsága, a fair play a közéletben, egymás meghallgatása, átlátható helyi döntéshozatal, állampolgári részvétel, a hatalmi ágak elválasztását szolgáló fékek és egyensúlyok rendszere, a civil kontroll, és a közbizalom visszaállítása a politikusok iránt. Ezeket az értékeket kérdőjelezi meg a „narancsuralmi rendszer”.

Kriskó Dávid, a kecskeméti LMP frissen megválasztott koordinátora ismertette a helyi LMP előtt álló legfontosabb feladatokat.  Elmondta, hogy az önkormányzati választásokon minden választókörzetben indít jelöltet a párt, valamint polgármester-jelöltet is állít.  Felveszik a kapcsolatot a helyi civilekkel és polgárokkal, helyi részvételi kampányt indítanak júliustól. Kérdőívben felmérik a helyi problémákat és az emberek megoldási javaslatait. Legfontosabb célnak a helyi gazdaság fellendítését, fiatalok visszacsábítását és a közösségek megerősítését tartják. Kiemelte, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy ötszáz kecskeméti kisgyermeknek nem jutott óvodai férőhely.

Vágó Gábor sportnappal és szórakozási  lehetőségekkel  egybekötött képviselői fogadóórát tart június 25-én, pénteken 17 órától a Kecskemét mellett található Bújdosó tanyán. A fogadóórán minden résztvevő ajánlhat egy témát, hogy miről szólaljon fel a képviselő a parlamentben. A rendezvény ingyenes, a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr212091796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.