Minap Boross Péter, a NER Hóbagyoly becenévre hallgató doyenje kifejtette, hogy nem volna jó most megnyitni az ügynökaktákat. Ezzel tovább folytatja a (kommacsgyűlölőből indult) Fidesz azt a folyamatot, hogy még véletlenül se lehessen éles cezúrát húzni a szocializmus és fenn álló új rend (nevezzük azt NER-nek, Nemzeti Egységnek, vagy Orbán Viktor kalapos királyságának ízlés szerint) közt. 21 évvel ‘89 után nem zárjuk le a múltat. A jövő a múlt elhallgatott terheivel kezdődött el.

Ne felejtsük el, hogy sok országban, azonnal kiderültek a listák. Németországban az iratmegsemmisítőkből szedték ki és ragasztották össze sok év munkájával a STASI listáit és anyagait. Nálunk Antall József szájába adja azt az urbánus legenda, hogy azért nem hozták nyilvánosságra az ügynöklistákat, mert akkor elfogyott volna az első kormány többsége.

Az évek óta tartó takargatás, és politikai okokból való eseti kiszivárogtatás korának véget kell vetni! Elő kell állítani, és számon kell kérni azokat a spicliket, akik munkatársaikról, ismerőseikről, ad absurdum barátaikról jelentettek a rendszernek. A kommunizmussal való súlyos örökség felvállalásának csak két oka lehet. 

1: A NER-be is beépültek magas szintre a kommunista spiclik

2: Az új AVH nem veti el látványosan a régi ÁVH hírszerzési eszközeit

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr432465868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.