Az LMP szerint a kampányígéretekkel ellentétben a Fidesz semmilyen érdemi lépést nem tesz az egészségügy megmentése érdekében. A szorult helyzetben lévő kisvárosi önkormányzatok számára a kiskunfélegyházi kórház esete elrettentő példa, mivel sürgésségi és aktív fekvőbeteg ellátás nélkül maradt egy egész kistérség. Az LMP támogatja helyiek által kezdeményezett a döntés felülvizsgálatát kezdeményező helyi aláírásgyűjtés céljait.

Egy éve adta át a kiskunfélegyházi önkormányzat a városi kórház aktív betegellátáshoz kapcsolódó 103 ágyát a megyei kórház részére. A szorult gazdasági helyzetet előállító MSZP-Fidesz kettős vezetésű önkormányzat okozta problémával a jelenlegi önkormányzat nem akar szembesülni. 4200 városi polgár írta alá azt a kezdeményezést, hogy a képviselőtestület vizsgálja felül az aktív betegellátás megszüntetését, egy vizsgáló bizottság tárja fel a korábbi döntés hátterét és szükség esetén nevezze meg a felelősöket is.

Az LMP megyei szervezete támogatja az aláírásgyűjtés céljait. Egy ekkora kistérség nem maradhat sürgősségi osztály nélkül, mert emberéletek kerülhetnek veszélybe a krízis helyzetekben. A döntéssel összefüggésben a járóbeteg ellátás területén is anomáliák vannak. A helyi közvélemény döntő többsége az egészségügyi közszolgáltatások leépítése ellen van. A helyi testület pedig tudatosan figyelmen kívül hagyja a helyiek véleményét. Legalább egy sürgősségi vagy félintenzív osztály fenntartása indokolt és lehetséges az LMP szerint, ezért minden fórumon küzdeni fog. A betegutak ésszerűsítése és a krónikus ellátás fejlesztése elfogadható, de a helyi tervekben szereplő egészségügyi wellness centrum nem tudja pótolni a hiányzó szakmai osztályokat.

A kisvárosi kórházak működésének racionalizálása elképzelhetetlen központi egészségügyi forrásbővítés nélkül. A helyzet megoldásának egyik kulcsa a rezidensek, orvosok és egészségügyi szakdolgozók anyagi megbecsülése, aminek terén a kormányzat semmi érdemi lépést nem tett meg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr613047190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása