Szijjártó Péter ma egy tévéműsorban lényegében börtönnel fenyegetett meg korábbi kormányfőket, mert miniszterelnökségük alatt növekedett az államadósság. Az LMP szerint ez politikai és jogi nonszensz. A szóvivő ennyi erővel kezdeményezhetné fideszes önkormányzati vezetők és saját főnöke felelősségre vonását is.

Az LMP egyre nagyobb szomorúsággal figyeli Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő politikai ámokfutását. Orbán Viktor magyar hangja ma lényegében börtönnel fenyegetett meg korábbi kormányfőket, mert miniszterelnökségük alatt növekedett az államadósság. Az LMP szerint ez politikai és jogi nonszensz. Demokráciákban csak a választók ítélkezhetnek a politikusok fölött; amennyiben azok nem követtek el köztörvényes bűncselekményeket.

 

Szijjártó Péter ötlete ráadásul teljességgel következetlen is. Kérdés, hogy a szóvivő ezen az alapon miért nem kezdeményezi rögtön azon Fideszes önkormányzati vezetők meghallgatását, akik az elmúlt öt évben csődbe vittek, vagy csőd közeli helyzetbe sodortak több tucat magyar önkormányzatot. Miért nem indítványozza a deficit és az államadósság alakulása szempontjából tragikus egykulcsos adó felelőseinek meghallgatását és felelősségre vonását? És végül miért nem kezdeményezi a fedezetlen nyugdíjkövetelések nyomán a magyar államadósságra legnagyobb veszélyt jelentő nyugdíjeinstand felelőseinek megállapítását?

 

A Fidesz jövőre az adójóváírás kivezetésével és a munka törvénykönyvének foglalkoztatás-ellenes módosításával milliók életét sodorja kilátástalanságba. Az LMP arra szólítja fel Szijjártó Pétert, hogy befolyását ne politikai és jogi nonszenszek népszerűsítése, hanem a hibás gazdaságpolitikai irány megváltoztatása érdekében vesse be.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr993109833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása