Nem leszünk Fidesz gyarmat!

2012.03.22. 10:30

Az államilag támogatott kormánypárti ”civilek” és a Jobbik után, Orbán Viktor is kimondta szabadságharcos hangulatában, hogy nem leszünk gyarmat. Miközben mindenkibe belerúg, a Fidesz maga gyarmatosítja az országot. A Fidesz-gyarmaton pedig az átlag ember rosszabbul él. Állítsuk meg a gyarmatosítást, kezdeményezzünk népszavazást a Fidesz ellen!

 

Felsorolni is nehéz, mennyi fronton indított gyarmatosító háborút a Fidesz hazánk ellen. Beváltotta egyetlen választási ígéretét: "Csak a Fidesz!" A jogállami intézményeket narancsuralmi igába hajtotta, a független intézmények élén kibővített hatalmú Fidesz-közeli emberek ülnek, a közmédiát egyértelműen uralja a narancsos agymosás. A hatalmi ágak elválasztásának jegyében egy meghatározó Fidesz-politikus neje működteti az igazságszolgáltatási rendszert.

A narancs oligarchák a piacgazdaságból a római kori kliensrendszerbe vetették vissza a gazdasági életet. Nem az a lényeg, hogy neked milyen terméked vagy szolgáltatásod van, csak az a fontos, hogy milyen a kapcsolatod a Simicska-birodalommal, benne vagy-e a fideszes elosztási láncban?

Ez egyre több ember szemét szúrja. Nem véletlenül van tele a belváros „Ki az a Simicska Lajos?” matricákkal.

Ezt a Fidesz-gyarmatot a félelem élteti. Amíg az oligarchák és a helyi Döbrögik el tudják hitetni, hogy ha felszólalsz ellenük, akkor kicsinálnak, addig élni fog a rendszerük. 

Törjük át a félelem falát! Csak egy alulról jövő, nagy erő tudja elmozdítani ezt a gyarmati rendszert. A népszavazás kiváló eszköz arra, hogy elküldjük a sunyiba a gyarmatosítókat. Te aláírtad már? Megkérted már öt ismerősödet, hogy írják alá?

 

Itt az idő, most vagy soha!

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr924332541

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.23. 08:49:48

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Trackback: Jóravaló politikusok országa 2012.03.22. 13:25:30

Amikor legutóbb írtam az LMP népszavazási kezdeményezéséről, akkor azt találtam nyilatkozni, hogy szerintem a szóban forgó kérdések nem feltétlenül a legalkalmasabbak arra, hogy nagy tömegeket legyenek képesek mobilizálni. Azt is állítottam továbbá, ho...

Trackback: Nem leszünk Fidesz-gyarmat! 2012.03.22. 11:06:01

Amíg az oligarchák és a helyi Döbrögik el tudják hitetni, ha megszólalsz ellenük, akkor kicsinálnak, addig él a rendszerük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fulgur 2012.03.22. 13:17:51

Nem dumálni kellene arról, hogy mi a gyanus, hanem feljelentést tenni, majd a bíróság kideríti az "igazságot". Minden tárgyalásról merjen írni, beszélni, képet mutatni a média!

sergei 2012.03.22. 13:24:45

Én szívesen aláírnék egy kérdést a négyből, a tankötelezettségre vonatkozót. A többi kérdés népszavazásra bocsátásával nem értek egyet. Megháromszorozni az álláskeresési járulékot tüneti kezelés, és kétlem, hogy valódi eredménye lenne (no meg: miből?). Az nem kétséges, hogy a mi a nép válasza a "munkát! kenyeret!" felkiáltásra, de aki három hónap alatt nem tud munkát találni, az kilenc alatt sem (nem mondom, hogy a saját hibája, elképesztő állapotok vannak sok helyen, de ez a lényegen nem változtat).

A szabadság és próbaidő fontos kérdések, de nem népszavazásra valók, és egyébként sem közbeszéd tárgyai jelenleg. Arról nem is beszélve, hogy elég nehéz ma itthon vállalkozni, és még mindig jobb ilyen, nem teljesen fair körülmények között dolgozni, mint sehogy.

Jóval fajsúlyosabb kérdések is vannak ma a közbeszédben, nem értem miért ilyenek lettek kiválasztva. Például az ügynökkérdést pontosan egy népszavazással lehetne lerendezni, mert ahogy most áll a dolog, el fogják mismásolni ismét (a nemzeti emlékezet bizottsága 5-10 évig akar rajta dolgozni). És ez addig így megy, amíg az a generáció van többségben a parlamentben.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.03.22. 13:35:38

@sergei: mit "miből"? eddig is 9 hónap volt, csak lecsökkentették, miközben az átlagos munkanélküliség 18 hónap.
A többi kérdésnél meg lehetett volna ütősebbet is, ha az OVB átengedte volna. Emlékszel, a 300 Ft-os népszavazás se a 300-ról szólt, hanem hogy Gyurcsánytakaroggyy!!
Ennek is van egy kormányellenes éle, de nem lehet akármit megkérdezni.

sergei 2012.03.22. 14:06:43

@peetmaster: A mibőlt csak úgy mellékesen tettem hozzá, bár az is egy tényező. kétlem, hogy azért csökkentették le, mert van pénz. De lényegtelen, talán van és megoldható lenne, akkor sem javítja meg a helyzetet. Fájdalomcsillapító a csonttörésre.

Emlékszem a 300-as népszavazásra, és akkor sem értettem egyet a politikai éllel. Sokba kerül egy népszavazás lebonyolítása, és a populista kérdések aláássák a népszavazás intézményét. Ha lehet más a politika, akkor ne használják politikai haszonszerzésre a népszavazást, úgy, ahogy a Fidesz tette anno. Ilyen kérdések mellett én azt mondom, hogy a kormányellenesség nagyobb súllyal esik latba, mint maguk a kérdések. A weboldalon, ha elolvasod az aláírók kommentjeit a történetek menüpont alatt, szinte mindenki a protestálás miatt írta alá, nem a kérdések miatt.

(LMP szavazó vagyok)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.03.22. 14:30:14

@sergei: sajnos csak a politikai él jön át, hogy ne mondjam, a demagógia.
Nekem sem tetszik feltétlenül, de a valós magyar körülmények kurva messze vannak az elméleti ideálistól.
Viktor meg csak azt kapja, amit adott.

Búbos Blanka 2012.03.22. 19:53:18

Viktor nem kap semmit, ha össze is jön a szükséges aláírás, nulla lesz a részvétel.
süti beállítások módosítása