“A gyűlöletnek sohasem a gyűlölet, hanem a szeretet vet véget.”

 

Hazánk morális válságának a mélypontja felé közeledünk. Ám mindig a hajnal előtt van a legsötétebb. A kormányzati gyűlöletkeltés újabb és újabb célpontokat talál. Lassan mindenki nemzetbiztonsági kockázat, Orbán Viktoron kívül. Hiába óva int minden tollforgatót Ferenc pápa a hírhamisítástól és a rágalomhadjáratoktól, a politikától szóló hírek tele vannak negatív érzelmekkel, gyűlölettel és hazugságokkal. Nem csoda, hogy azt gondolják oly sokan, hogy a saját mentális egészségük védelmében inkább messziről elkerülik a politikát.

 

Mivel ez a helyzet mélységesen felháborított, magam is düh erejét használtam motivációként, amikor igazságtalansággal kerültem szembe. Abból pedig volt jó pár az elmúlt években. Nem hagytam, hogy kormányzatilag támogatott áfacsalók miatt bűnhődjön a tisztességért kiálló bátor ember. Utánajártam, hogy miként térítik az oligarchákhoz az ország fejlődésére szánt EU-s pénzeket. Végigkövettem, hogy miként rabolják el a földjeinket. Tömegtüntetéseket, akciókat, népszavazást szervezetem, szónokoltam tízezrek előtt. Mindez nem volt hatástalan, de nem hozott fordulatot, mert a belső tüzemet a düh szikrája gyújtotta mindig lángra, és nem szeretet. Mindig valami ellen küzdöttem, és nem valamiért.

 vgfoto.jpg

Ezért csavartam egyet. Mi lenne ha ezentúl is azokkal foglalkoznék, akik valóban fontosak, a cselekvő állampolgárokkal, és nem a címeres gazemberekkel? Mi lenne, ha nem gyűlölném a hazámat kizsigerlő maffiózókat, hanem emberi lényként szeretettel fordulnék hozzájuk?

 

Ha szeretettel tekintek Orbán Viktorra, akkor azt látom, hogy szenved a hatalommániájától, és mivel a saját poklában ő a megkérdőjelezhetetlen úr, szenvedését kivetíti az egész országra. Ha szeretettel tekintek Rogán Antalra, azt látom, hogy kapzsiságában mérhetetlenül szenved. Frusztrált, mert nem tudja elkölteni az összeharácsolt vagyonát drága táskákra, helikopter utakra. Nem tud megálljt parancsolni szerzési vágyának, újabb és újabb ötleteket eszel ki, milyen újítással tud még több pénzhez jutni. Nézzetek rá az arcára! Boldog ember az ilyen?

rogan2.jpg

Ha szeretettel tekintek Kósa Lajosra azt látom, hogy végtelenül magányos ember lehet az, aki már csak az anyjában tud megbízni. Ha szeretettel tekintek Németh Szilárdra, akkor azt látom, hogy rendkívül meghasonlott ember lehet az, aki nem meri a másik szemébe mondani a saját vélt igazságát.

 

Egy módon lehet megmenteni a fideszeseket a saját szenvedésüktől, ha leváltjuk őket a hatalomból.

 

A hatalmi váltás pedig egy tudati váltással érhető el. Ennek az eszköze a szeretet által vezérelt együttműködés. Eddig sokszor ez ellenzéki pártok és szereplők egymás pocskondiázásával, és a másik legyűrésével voltak elfoglalva, ez változni látszik. Van már közös elképzelés arról, hogy milyen legyen a jövő oktatása, hogyan lehet meggyógyítani az egészségügyet, miként nézzen ki az igazságos választási rendszer. Bízom abban, hogy annyiban segíteni fognak a pártok a választóknak, hogy nyilvánvaló lesz mindenkinek, hogy ki az esélyes ellenzéki jelölt, aki megmenti a fideszest, a saját hatalmi szenvedésétől.

 

Mindenkinek meg kell tenni a tőle telhetőt a következő hónapokban. Kiveszem én is a részem, és ringbe szállok a választásokon a régi pártom, az LMP színeiben, szülővárosomban, Kecskeméten .

A választásokat az fogja eldönteni, hogy az egymillió Fidesszel elégedetlen bizonytalan szavazót tudjuk-e arra motiválni, hogy elmenjen szavazni. Ezért egy mozgalmat indítok Legyen! néven. A következő időszakban azon fogok dolgozni olyan technikákat mutassak be, amivel mindenki, aki érdekelt a kormányváltásban, meg tudja győzni a saját kétkedő családtagját, barátját, szomszédját munkatársát, hogy érdemes elmenni voksolni. Kisközösségekben, baráti társaságokban, asztaltársaságokban lehet a változást elérni, ehhez szeretnék segíteni tippekkel, trükkökkel, eszközökkel.

 

Mert a változás rajtunk múlik!

süti beállítások módosítása