Tegnapi szemináriumon szerzett élményeimet csokorba szedtem, ezeket eddig is tudtam, illetve sejtettem, de ismét megbizonyosodtam, hogy az LMP-nek sok feladata van a vidéki élet jobbátételében.

1) A vidéki kistelepülések java része kardántengelytörés kockázata nélkül nem megközelíthető

2) a gyümölcsész szakma joggal van kiborulva a sajátos genetikai állományú fajtáink elhalása, és a nagy élőmunka igényű zöldség-gyümölcs szektor leépülése miatt, bezzeg Ausztriában minden jobb

3)A régi közösségi /zárt/ kertek szinte teljesen leépültek, alig 20%-ukat gondozzák, pedig nagy szerepük lehetne a vidéki foglalkoztatottság növelésében

4) A belvíz hatalmas károkat okoz, nem csak az, hogy gabona jó része kirohadt, de a gyepet se lehetett lekaszálni, a gyümölcsösök megbetegedtek

5) A kocsisok válogatottan káromkodnak, élmény hallgatni

Bolgár úrnál

2010.06.10. 12:57

Képviselő funk

2010.06.10. 12:55

Sportnap, Fogadóóra és open air party a pusztában.

 

Nem rettegni jöttem, az a maszop stílusa. Nem is hőbörögni, az a jobbiké. Egy ellenzékinek az a feladata, hogy rávilágítson a kormányzás visszásságaira, és alternatívákat vázoljon fel. Ám ma olyan hangsúlyos törvénycsomagról lesz szavazás, ami hosszútávon érdemben korlátozza a helyi demokráciát.

Ma a kalapos király által vezetett kormányoldal kitépi a helyi demokrácia csíráit is, felszántja és behinti sóval az önkormányzati demokráciát. Ősztől szinte mindenhol egy színűek lesznek az önkormányzatok. Ez a helyi politika teljes átláthatatlanságot vetíti előre.

A rövid pórázon lévő lakájmédia minden valószínűség szerint nem fog beszámolni majd a helyi elitek mutyijairól. Afelől sincs kétségem, az intézkedéseket is selymes csomagolópapírba csomagolva,  finoman fogyaszthatóan tálalja majd.

Digitális bennszülött generáció!

Azért fordulok hozzátok, mert mátok mi vagyunk a helyi demokrácia utolsó bástyája. Nekünk kell megteremteni a helyi demokrácia átláthatóságát helyi közéleti blogok, tényfeltáró blogok működtetésével. Ha jól írni nem is mindenki tud, de az információk megosztása a közösségi szájtokon legalább akkora hozzájárulás a demokrácia 2.0 megteremtéséhez.

Tényfeltáráshoz olvassunk vastagbőrt, és bodoky-t, tanuljunk tőlük. A helyi nyilvánosság megteremtéséhez vegyünk példát a Basahalom Boulvardról, a Szeretgomról, és a Kismoszkváról. Legyen minden kistérségben helyi véleményeket becsatornázó internetes felület! Leplezzük le a Döbrögik mutyijait, és tegyük nyilvánossá a helyi közélet folyamatait!

 

Képek

2010.06.07. 11:18

Van egy szavazás a stop.hu-n.

Elég előnytelen ott a kép rólam. Rosszul van photoshoppolva.

További képek itt találhatóak.

 

 

 

 

 

 

 

Kapálás közben a kiskertben. Hóemberrel a Nehru parton.    Parlamentben figyelek.

süti beállítások módosítása