Kecskemétre érkezett az LMP 9 nap a demokráciáért országos kampánya. Vágó Gábor a az LMP kecskeméti képviselője felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP önkormányzati rendszert átalakító törvényjavaslata veszélybe sodorta a helyi demokráciát, leginkább azzal, hogy az ajánlószelvény gyűjtés időtartamát kilenc napra korlátozzák. A z LMP számára legfontosabb nyolc érték a helyi demokráciában:  a helyi véleménynyilvánítás szabadsága, a fair play a közéletben, egymás meghallgatása, átlátható helyi döntéshozatal, állampolgári részvétel, a hatalmi ágak elválasztását szolgáló fékek és egyensúlyok rendszere, a civil kontroll, és a közbizalom visszaállítása a politikusok iránt. Ezeket az értékeket kérdőjelezi meg a „narancsuralmi rendszer”.

Kriskó Dávid, a kecskeméti LMP frissen megválasztott koordinátora ismertette a helyi LMP előtt álló legfontosabb feladatokat.  Elmondta, hogy az önkormányzati választásokon minden választókörzetben indít jelöltet a párt, valamint polgármester-jelöltet is állít.  Felveszik a kapcsolatot a helyi civilekkel és polgárokkal, helyi részvételi kampányt indítanak júliustól. Kérdőívben felmérik a helyi problémákat és az emberek megoldási javaslatait. Legfontosabb célnak a helyi gazdaság fellendítését, fiatalok visszacsábítását és a közösségek megerősítését tartják. Kiemelte, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy ötszáz kecskeméti kisgyermeknek nem jutott óvodai férőhely.

Vágó Gábor sportnappal és szórakozási  lehetőségekkel  egybekötött képviselői fogadóórát tart június 25-én, pénteken 17 órától a Kecskemét mellett található Bújdosó tanyán. A fogadóórán minden résztvevő ajánlhat egy témát, hogy miről szólaljon fel a képviselő a parlamentben. A rendezvény ingyenes, a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.



A nemzeti együttműködés kormánya nyilvánvalóvá tette, mit ért együttműködés alatt. Az együttműködést letudta április 11-én, amikor a szavazófülkékben megtörtént forradalom. Azóta csak olyan döntések születnek rapid módon, kihagyva a tárcaközi egyeztetést és általában bármilyen társadalmi egyeztetési folyamatot, amik leépítik a demokratikus rendszerekben szokásos, a hatalmi ágak elválasztására szolgáló, fékeket és ellensúlyokat.

Mik is a "kalapos király csomag" főbb pontjai?

- ÁSZ vezetőnek pártkatonákat jelöl ki a Fidesz, még az egyeztető bizottság felállása előtt

- Köztársasági elnök is végletekig lojális pártkatona lesz

- Az alkotmánybírók kijelöléséhez is elégséges a fideszes döntés

- A 4/5-ös döntéseket igénylő törvényhozási féket leépítik

- A médiatanács tagjait 9 évre választják fideszes többséggel

- A köztisztviselők bármikor elbocsáthatóak lesznek, érdemi indoklás nélkül

 

Churchill szavait ajánlom figyelmébe a tisztelt Fidesz vezetőknek: „Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.”

Vagyonnyilatkozatom

2010.06.15. 09:35

A pontos nyilatkozat itt található.

Az origo-n megjelent összesítés ezt írja rólam:

Vágó Gábor LMP-s politikus is nincstelen a vagyonnyilatkozata szerint. Ingatlana, drága ingósága nincs, és csak 25 ezer forint megtakarítást gyűjtött össze takarékbetétben, viszont 1,98 millió forint diákhitelt kell visszafizetnie. Gazdasági érdekeltsége van, felerészben tulajdonosa a Schnerider & Schneider Kft-nek. A vagyonnyilatkozatban van egy olyan, a többség által üresen hagyott rubrika, hogy képviselői megbizatásával összefüggésben kapott ajándékok. Ide Vágó beírta június 4-én kapott egy 150 forintos kitűzőt és egy 1500 forintos könyvet.

A Döbrögi törvénycsomag már most visszaütött. Habár a cél egyértelműen az volt, hogy vidéken az ellenzéket teljesen legyengítse, de a képviselőhelyek csökkentésével a potenciális fideszes strázsik is veszélybe kerültek.

Baján, Kecskeméten, Cegléden már áll a bál. Azok, akik 8 évig küzdöttek ellenszélben, "jogosan" várják, hogy a nagy többség honorálja munkájukat egy zsíros állással. Ám csökkent a fókák száma, az éhes eszkimóké pedig nőtt. 

Ezért most összecsapnak a fideszen belüli erőcsoportok. Ennek kifelé nincs nagy látszatja, mivel a fideszben nem norma a szocialistákra jellemző családi szennyes kiteregetés. Ám belül megy a forrongás. Ezek e meccsek még júniusban le lesznek játszva. Reméljük nem a Döbrögik csoportja kerül felül.

süti beállítások módosítása