Lázár János kivillantotta az oligarchia-kormányzás foga fehérjét. Ha valaki csalárd módon visz csődbe céget, az ezentúl az állami szektorban lehet vezető. Teljesen jogosan, ez tiltott a magánszektorban. Ez a törvényjavaslat kiváló példája annak, mit is gondol a Fidesz az állami vagyonról és az állami vállalatokról. Csalókat ültetnének az adófizetői pénzen bőségesen kibélelt állami vezetői pozíciókba. Kinek állhat ez érdekében? Kinek vannak céghálózata a kormány közelében?

oligarha.jpg

Az állam, mint jó gazda eszméje fel sem merül. Már nem az állami cégek rendbe tételéről beszélünk, nem is az állam gazdasági szerepének a leépítéséről, hanem arról, hogy csalókra bízza rá a Fidesz a közvagyont. Az üzleti és az állami korrupció összefonódásának vagyunk tanúi, de nem kell, hogy néma elviselői is legyünk.

Elfogyott a narancsos stróman gárda? Már a Simicska-birodalom csődbe ment cégeitől kell keresni embereket a zsíros állami pozíciókba? De ki is lehet ezen törvényjavaslat mögött? Ki az a szuper-képességű vezető, aki, bár csődbe vitt magáncégeket, a narancsuralmi rendszer állami cégei tárt karokkal várják? Kire szabott már megint külön törvényt a Fidesz? Kire írta Lázár a lex állami csalót?

süti beállítások módosítása