Tisztelt Nyitrai Zsolt államtitkár Úr!

A napokban jelent meg a hír, hogy a Kormány a nemzetközi vasúti forgalom interoperabilitásának biztosítása, a közlekedés biztonságának növelése – a vonatkozó EU nemzetközi tranzit szabványok teljesítése, a közlekedési módok arányának javítása, a hatékonyság növelése és a környezeti ártalmak csökkentése – érdekében, a GSM-R rendszer kialakításával a Kopint-Datorg Infokommunikációs Zártkörűen Működő Részvénytársaságot bízza meg. Az Európai Uniós támogatásokból 58,8 milliárd forintot szán a kormány erre a projektre.

Ezzel kapcsolatban azt kérdezném Öntől, hogy hallott-e az említett cég botrányairól, miszerint jóval piaci áron felül készítették el a kormanyszovivo.hu oldalt, és tisztában van-e az Ügyfélkapu 2 projekt visszásságaival? 

Miként gondolja Ön azt, hogy a Kopint-Datorg a tárgyban jelzettnél sokkal kisebb projekteket sem tudott botrány nélkül végig vinni, akkor hogyan lesz képes egy ilyen horderejű projekt megvalósítására? 

Van-e a Kopint-Datorg-nak tapasztalata a vasúti informatikai rendszerek kialakításában? 

A mai napon alakul meg a MÁV ügyeit vizsgáló bizottság. Meg lehetett-e volna várni azt, amíg tiszta helyzetből indulhatott volna el egy vasúti informatikai fejlesztés? A MÁV fejlesztésében az-e a legfontosabb prioritás, hogy egy botrányokkal működő cégre bízzunk rá 58,8 milliárd forintot infokommunikációs fejlesztésre?

Tisztelettel várom válaszát.

Minap Boross Péter, a NER Hóbagyoly becenévre hallgató doyenje kifejtette, hogy nem volna jó most megnyitni az ügynökaktákat. Ezzel tovább folytatja a (kommacsgyűlölőből indult) Fidesz azt a folyamatot, hogy még véletlenül se lehessen éles cezúrát húzni a szocializmus és fenn álló új rend (nevezzük azt NER-nek, Nemzeti Egységnek, vagy Orbán Viktor kalapos királyságának ízlés szerint) közt. 21 évvel ‘89 után nem zárjuk le a múltat. A jövő a múlt elhallgatott terheivel kezdődött el.

Ne felejtsük el, hogy sok országban, azonnal kiderültek a listák. Németországban az iratmegsemmisítőkből szedték ki és ragasztották össze sok év munkájával a STASI listáit és anyagait. Nálunk Antall József szájába adja azt az urbánus legenda, hogy azért nem hozták nyilvánosságra az ügynöklistákat, mert akkor elfogyott volna az első kormány többsége.

Az évek óta tartó takargatás, és politikai okokból való eseti kiszivárogtatás korának véget kell vetni! Elő kell állítani, és számon kell kérni azokat a spicliket, akik munkatársaikról, ismerőseikről, ad absurdum barátaikról jelentettek a rendszernek. A kommunizmussal való súlyos örökség felvállalásának csak két oka lehet. 

1: A NER-be is beépültek magas szintre a kommunista spiclik

2: Az új AVH nem veti el látványosan a régi ÁVH hírszerzési eszközeit

süti beállítások módosítása