Tisztelt Nyitrai Zsolt államtitkár Úr!

A napokban jelent meg a hír, hogy a Kormány a nemzetközi vasúti forgalom interoperabilitásának biztosítása, a közlekedés biztonságának növelése – a vonatkozó EU nemzetközi tranzit szabványok teljesítése, a közlekedési módok arányának javítása, a hatékonyság növelése és a környezeti ártalmak csökkentése – érdekében, a GSM-R rendszer kialakításával a Kopint-Datorg Infokommunikációs Zártkörűen Működő Részvénytársaságot bízza meg. Az Európai Uniós támogatásokból 58,8 milliárd forintot szán a kormány erre a projektre.

Ezzel kapcsolatban azt kérdezném Öntől, hogy hallott-e az említett cég botrányairól, miszerint jóval piaci áron felül készítették el a kormanyszovivo.hu oldalt, és tisztában van-e az Ügyfélkapu 2 projekt visszásságaival? 

Miként gondolja Ön azt, hogy a Kopint-Datorg a tárgyban jelzettnél sokkal kisebb projekteket sem tudott botrány nélkül végig vinni, akkor hogyan lesz képes egy ilyen horderejű projekt megvalósítására? 

Van-e a Kopint-Datorg-nak tapasztalata a vasúti informatikai rendszerek kialakításában? 

A mai napon alakul meg a MÁV ügyeit vizsgáló bizottság. Meg lehetett-e volna várni azt, amíg tiszta helyzetből indulhatott volna el egy vasúti informatikai fejlesztés? A MÁV fejlesztésében az-e a legfontosabb prioritás, hogy egy botrányokkal működő cégre bízzunk rá 58,8 milliárd forintot infokommunikációs fejlesztésre?

Tisztelettel várom válaszát.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr612465946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása