Tegnap este a helyszínen tartott kerekasztal-beszélgetésen Szőcs Géza kulturális államtitkár kijelentette, hogy a kormányzat számára fontos és megőrzendő intézmény a Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotótér. A Lehet Más a Politika üdvözli ezt, ugyanakkor nagyon sajnálja, hogy a nemzeti kultúra megújulása számára kiemelkedő intézmény esetében a kormányzatnak nincsenek eszközei, hogy ténylegesen meg is tudja védeni azt. A majdnem 400 alkotót befogadó, Pro Urbe-díjas intézmény az elmúlt öt évben 6500 művészeti és kulturális eseménynek adott otthont.

   Az LMP szerint a kultúrpolitika csődje, hogy az elmúlt egy hónapban képtelenek voltak megoldást találni az emblematikus hely megmentésre. Szánalmas lenne, ha a VI. kerületi önkormányzat rövid távú pénzügyi érdekei ismét felülkerekednének a kulturális értékek megőrzésén. A helyi Fidesz-frakciónak nagyon meg kellene gondolnia, hogy szembe megy-e az illetékes államtitkárral, sok száz alkotóval és sok tízezer kultúrafogyasztóval. Nem arról volt szó, hogy a helyi Fidesz-KDNP többség kulturális sivatagot csinál a kerületből.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr362764366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása