Az LMP szerint elfogadhatatlan a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési körirata, amely a közszférában dolgozók bérének befagyasztását írja elő. A költségvetéssel a közszféra dolgozói mellett jövőre mindenki rosszabbul jár, aki nem keres az átlag felett.


 

Az LMP életveszélyesnek tartja a hiánycsökkentés azon módjait, melyeket az Orbán-kormány tervez végrehajtani. A jövő évi büdzséről megismert újabb részletek szerint folytatódik a közszféra 2006 óta tartó kivéreztetése: a dologi kiadások reálértéken csökkennek, kötelező lesz a létszámleépítések folytatása, miközben a béreket befagyasztják. Mindezt azért, hogy a kabinet be tudja tömködni az elhibázott egykulcsos adóval és a Mol-részvények fölösleges megvásárlásával ütött 1000 milliárd forintos pénzügyi lyukakat.

 Mindez kiegészítve az adójóváírás – legutóbb Varga Mihály által megerősített – megszüntetésével, és az ősszel elfogadni tervezett „munkaadók törvénykönyvével” a 2012. évet az alacsony- és közepes keresetűek fekete évévé teszi.

Az LMP ezért a szinte minden szektort érintő fokozatos elvonások és a közszolgáltatások kivéreztetése helyett továbbra is egy költségvetésileg semleges zöld fordulatot javasol: többek között a környezetszennyezés és a tőkejövedelmek fokozottabb adóztatását, befektetést a zöld iparágakba és a nők, pályakezdők munkahelyteremtésébe, az oktatásba és az egészségügybe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr783109804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása