NER Fejlesztési Ügynökség

2013.08.01. 11:37

Tovább kerekedik a kisgömböc. No most nem milliárdos közbeszerzésekkel hízik a rendszer, hanem az aprót osztották ki azoknak, akik jókor voltak jó focistadion VIP páholyában. A pénzek célzott leosztása nyilvánvaló. Minden jogszerű. Csak a gyomor fordul ki attól, hogy az orrunk előtt intézik a piszkos ügyeket. A NER nagyvállalatai mellé szépen lassan felsorakoznak a NER iránt lojális KKV-k is az EU-s pénzcsap csöpögtetésével. Hiszen az országban létrejövő beruházások 97%-a uniós forrásokból történik, így a NER vállalatok fejlődnek, a többiek elsorvadnak.

kisgömböc.jpg

Az év(?) legmelegebb napján 24 órán át volt nyitva a "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése" pályázati kiírás. Nem voltak extra kedvezményes feltételek. Az egész keret nem érte el a szokásos közpénz rablás egy átlagos útépítési tender tizedét sem. De a kiírás és a lezárás között eltelt nyúlfarknyi idő elég erősen jelzi, hogy itt előre lezsírozott pályázatokról van szó. Aki tudta, hogy lesz ilyen, annak már készen állt a pályázati csomag, a többieknek meg coki.

Az EU-s fejlesztési források a 2007-13-as ciklusban sem kohéziót (növekedett a központi és konvergencia régiók közötti különbség) sem strukturális változásokat nem hoztak az országban. A NER ebből azt szűrte le, hogy minden pénzt a politikai hatalmát finanszírozó vállalkozói körnek kell juttatni. Ezért is a Miniszterelnökség (Lázár János) kezébe összpontosulnak ezentúl a fejlesztéspolitikai döntések. A KKV-k támogatása helyett a "nemzeti" vállalatok kistafírozása lett az elsődleges cél. Akik kimaradtak nem ugrálhatnak, hiszen könnyen megütheti a bokájukat. A nagy többség hallgat. Hiszen ismét velünk él Móricz örökbecsű mondása: " A magyar ember hátán szántani is lehet, ha nemzeti színű az eke"

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr75437200

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.04. 12:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: NER Fejlesztési Ügynökség 2013.08.01. 12:00:01

A pénzek célzott leosztása nyilvánvaló. Minden jogszerű. Csak a gyomor fordul ki attól, hogy az orrunk előtt intézik a piszkos ügyeket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása