Program 3- Közlekedés

2010.02.14. 12:49

Kerékpárbarát Kecskemét:
Az eddigi pártok igazából csak szavakban tettek sokat a kerékpárosokért. Sajnos alig jut pénz a kerékpárutak építésére. A tervezéskor pedig látszik, hogy nem "kerékpáros fejjel" gondolkodnak. Például az Arany János utcai kerékpárút nem ad kiemelt biztonságot a bringásoknak, mert lépten-nyomon járókelőket kell kerülgetni, az Izsáki úti bringaút pedig használhatatlan. Az LMP átfogó közlekedés politikát hirdet, ahol a tervezési folyamatokba bevonják a bringás civileket is. Nézzük csak meg Hódmezővásárhelyt, ahol képesek voltak egy olyan kerékpáros útvonalhálózatot kialakítani, ami messze földön híres kerékpárbarát várossá tette Vásárhelyt.

Villamos Kecskeméten:
Egy villamos vonal akkor térül meg, ha óránként 2-3000 ember használja. Ha egy villamos vonal létrehozásában gondolkodnunk, az kb. 15-20 milliárd forintba kerülne, ami 15-20 év alatt térülne meg. Azt kell eldönteni, hogy hol akar a város újabb központokat létrehozni. Ha tudás-alapú gazdaságot akarunk építeni, akkor a GAMF- Vasútpályaudvar vonal, ha egy ipari jelleget akar felvenni a város akkor a Mercedes gyár- Széchenyi város vonal lehet Kecskemét új közlekedési ütőere. Tíz éven belül lehet akkora forgalom az említett szakaszokon, hogy érdemes legyen beindítani a villamosjáratot. A villamos sokkal környezet barátabb megoldás, mint a troli. A trolinak kisebb az üzembiztonsága is, mint a villamosnak, ha olyan hosszú útvonalban gondolkodunk, mint a Mercedes gyár- Széchenyi vonal.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr361757027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása