Az Új Ellenállás az emberekről szól, nem pedig a pártokról. Magyarországon minden hatalom a népé, és nem a politikai elité. Ezt soha nem szabad elfelejteni. Nem a sült galambot kell várni, hogy majd a politikusok egymás közt elintézik az ország bajait, hanem az embereknek kell kezükbe venni saját közösségük sorsát. Ha a politikai elit új paktumokat kötne egymás közt, és Gyurcsány-Mesterházy-Schiffer kéz a kézben ugrálna, miközben ordibálják az orbántakarodjot!, nem lenne az ország egy fikarcnyival sem előrébb.

 

A civilek közösségéből is egyre több olyan hangot lehet hallani, hogy nem pártok összeborulására van szükség, hanem a civilek megerősödésére. Szerintem is több kell most a hazánknak, mint egy elitváltás: mentalitás váltásra van szükség, és ez sokkal nehezebb. Ha a magyar társadalom nem lett volna ilyen atomizált és apátiás állapotban, ez az egész Orbán rendszer nem épülhetett volna ki. A csakafidesz nyomulás egy szimptóma: a magyar társadalom minden mindegy, szomszéd tehene is dögöljön, majd a mocskos politikusok úgyis eldöntik betegségének a tünete. Ha új köztársaságot akarunk építeni Orbán után, akkor a társadalom kiszolgáltatottságát kell csökkenteni a mindenkori hatalommal szemben.  


Egyetlen út a közösségek megerősítésének az útja. Zavar a magas benzinár? Nem a Szíjjártón kell kínunkban röhögni, hanem telekocsi rendszert szervezni. Dühít, hogy a vegyszeres távoli országból jövő paradicsom baromi drága a hipermarketben? Szervezz Szatyor közösséget a szomszédokkal, és egyetek hazait! Ha elegetek van a vidéki úrhatnám Döbrögik uralmából, akkor csináljatok közösségi médiát, és teregessétek ki a narancsos szennyest. Utána jönnek majd a tüntetések is. Esztergomban ez működött. Máshol miért ne működne?

 

 Miért is akar egy párt, mint az LMP civilkedni? Az LMP döntő része a civil szférából jött, így katalizátor lehet az önszerveződésben. Ami fontosabb szerep talán, az a szócső feladata. A Parlamentben, az országos médiában tudjuk közvetíteni az önszerveződő közösségek küzdelmeit a narancsos birodalommal, azokat a sikereket, amik egyszerűbbé, olcsóbbá, és legfőképpen élhetőbbé tették az országot. Hazánk gazdasági és mentális gödörből való kimászása az emberek fejében dől el, nem a politikai boszorkánykonyhában paktumokkal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr863536708

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt utóda 2012.01.30. 12:52:13

   Schmitt utóda 2012. január 30. A találgatások helyett most a cselekvés ideje van. Az alábbi blogon megjelent írás Solymosi Frigyes szegedi akadémikus köztársasági elnökké választását és egyben a köztársasági elnöki szerep aktuálpoli...

Trackback: Civilek a pályánLehet politikát csinálni pártok nélkül? 2012.01.13. 13:31:36

Az Orbán kormány bukása után lesz egy dolog, amit felvéshetünk, mint az ő általuk létrehozott egyetlen jót: ellenükben kialakult a magyar politikai civil szféra. Én, ezen a blogon is, immár tíz éve mondom, írom, hogy addig itt szarból várépítés nem les...

Trackback: Két társelnöke lehet az LMP-nek 2012.01.12. 12:23:01

Átalakulhat az LMP szervezeti struktúrája, valamint dönthetnek a demokratikus ellenzéki pártok közötti együttműködésről is a párt január végi kongresszusán.

Trackback: Az emberek fogjanak össze, ne a pártok! 2012.01.11. 15:43:02

Magyarországon minden hatalom a népé, és nem a politikai elité. Ezt soha nem szabad elfelejteni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bocz 2012.01.11. 13:09:18

Szia Gábor November 15 óta csinálom ezt.Pécsi Emberek Tanácsa! néven fut. Az a probléma ,hogy sok ötlet van már kidolgozás alatt és nem tudom ,hogy kihez lehetne projekteket bemutatni mert széles körben terjeszteni csak a kormány segítségével van mód.Egyébként nem rossz a gondolat, de hogyan lehet átültetni az életbe???
Üdv Csaba

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.11. 18:08:07

Kissé szkeptikus vagyok. Az LMP egyelőre arra az emberre hasonlít, aki élére vasalt pantallóban, ingben, nyakkendőben akar rendet tenni egy olyan kertben, ahol embermagasságú a gaz.
Nehezen tudom elképzelni, hogy egy tömegmozgalmat tudjon katalizálni.

AligatorHunter 2012.01.12. 16:58:46

Hallottál már a maslow piramisról?
Amíg az emberek a Biztonság (Safety)szintjén vannak, (amíg a munkahelyük a családjuk, az erkölcsük, a javaik nincsenek biztonságban), addig nem képesek még a barátságok ápolására sem, nem hogy a másokra figyelés, vagy a probléma megoldás, vagyis az önmegvalósítás szintjére lépni.
A magyar emberek többsége a biztonság szintjén áll, vagy még ott sem. Ez a kormány pedig mindent meg tesz azért, hogy ha valakik följebb próbálnak lépni, azokat törvénytelen és aggresszív módon lelökje.
Lásd az országban egyetlen felszámolt mérnök kar, a Zrínyi Bolyai.
Ma ugyan nincs az országban hadmérnök képzés, de ők megmutatták, hogy az van, amit akarnak.
Az emberek pedig félnek.
És nem volt sehol az LMP amikor ki kellett volna állni a tisztességes emberekért.
A Bolyain volt értelmes, az országot gyarapító munka, fizetés, csak nem jattoltak a HM-nek. El is pusztítottak mindent. Pedig ott volt mit veszteni az embereknek, mégsem álltak ki egymásért, a saját életükért. És az ország sem állt ki értük. Pedig az ország is veszített.

Az embereket mozgósítani csak hosszú hosszú idő után lehet, és akkor sem biztos az eredmény.

Tetszik amit írtál, de nem hiszek benne, hogy meg lehet csinálni. Túl idealista. Az élettapasztalatom is ezt igazolja.
Sajnálom!

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 21:49:24

Csak meg tudom erősíteni:
"Tetszik amit írtál, de nem hiszek benne, hogy meg lehet csinálni. Túl idealista. Az élettapasztalatom is ezt igazolja.
Sajnálom!"
A saját életemben próbálok ilyenekben részt venni, kezdeményezni, de nincs olyan nyugis, gyarapodó időszak, amelyben ezek tényleg vírusként kihathatnak.
Ez nem elég, itt bizony kell a politikai elitváltás vagy legalább is egy épkézláb pénzügyi-gazdasági vezetés jópár évig (kedvező külső gazdasági környezetben!).

Rózsa Surányi 2012.03.01. 21:57:50

"Ha új köztársaságot akarunk építeni Orbán után, akkor a társadalom kiszolgáltatottságát kell csökkenteni a mindenkori hatalommal szemben."

Tapasztalataim szerint a magyar tulajdonú gazdaságban (kkv szektor) a meghatározó jövödelem az adócsalás. Az az adócsalás, amit a politika is ismer, de ellene a kormányhivatal csak akkor lép fel, ha az adócsaló történetesen az ellenzéki párt prominense. Sőt, kéz - kezet mos alapon, talán még akkor sem. A magyar kkv szektorban az üzletszerzés nem a vevő színvonalas kiszolgálása folytán, hanem ügyeskedéssel, korrupcióval zajlik. A kkv magyar tulajdonosa és a cég vezetői nem azon dolgoznak, hogy a közös célokhoz felzárkózva hatékonyan, okosan vezessék a céget, hanem ügyeskednek, sokszor lopnak, adót csalnak, sőt még egymás közt is bozótharcot folytatnak.
A vezetést alkotók egyéni képességeit mélyen alulmúló összteljesítményük eredménye a magyar kkv gyenge gazdasági hatékonysága, a nyugat európai versenytársaik teljesítmény szintjének töredéke.
És a hatáslánc folytatódik: a cégek gyenge teljesítménye alacsony béreket, kevés adóbevételt eredményez, amely alapvető okozója a költségvetési hiánynak. A helyzet bővítetten újratermeli magát, évről - évre Európa perifériájáról csúszunk le a Balkánra.

Hosszú évek óta ebben a világban dolgozok, élek. Ahol egy cégnél sikerült megtörnünk ezt az ördögi kört, ahol a vezetők elkezdtek hinni a közös célokban és visszaszorítottuk a cégen belüli lopást, ügyeskedést, az új üzlet megszerzését nem korrupcióval igyekeztek elérni, ahol a fejlesztéseket nem a kormány és az EU mannáira alapozták, ott hihetelen jó pénzügyi és műszaki eredményeket értünk el.

Ki kell végre lépnünk az ördögi köreinkből !
Az első lépés, amit a Milla Konferencia is szolgál: józanul fel kell tárnunk a VALÓDI tényeket. Én ebben bízok.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2012.03.20. 11:40:48

"Ami fontosabb szerep talán, az a szócső feladata. A Parlamentben, az országos médiában tudjuk közvetíteni az önszerveződő közösségek küzdelmeit a narancsos birodalommal"

Fel kellett néznem a DÁTUM-ra, hogy mikor is írtad Gábor EZT, hogy "a parlamentBEN"...
Mert azt hittem, hogy még az utcá(k)ra való látványos kivonulásotok ELŐTT!

Érdekes ez a "kint is vagyok, bent is vagyok..." (+"jaj, de nagyon boldog vagyok"?:) hozzáállásotok.

rebeller 2012.03.23. 14:51:58

itt is megy a kampány: www.facebook.com/elobblesz
ezt támogassátok

OlajosLajos · http://www.collectivetraffic.net 2012.03.23. 23:25:58

A telekocsi szervezéshez ajánlanám a mi ingyenes alternatívánkat www.collectivetraffic.net

Na jó nem teljesen ingyenes, mert van az az eset hogy mi fizetünk (a collectivetraffic) méghozzá benzinnel, de a részletekért a verseny felhívást tessék elolvasni :)
süti beállítások módosítása