Vágó Gábor szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy lassan kirajzolódik a Fidesz munkavállalóról alkotott képe: egy “bérrabszolga, akinek nincsenek jogai”. Hozzátette, azok a megaprojektek, amelyeken a közmunkásoknak részt kell venniük, egyrészt gazdaságtalanok, másrészt nem a fejlesztési célok mentén történnek. Az látszik, hogy Pintér Sándor féle új foglalkoztatási és szociális törvényjavaslat célja ugyanis nem a munkahelyteremtés, hanem a büntetés.

Az LMP alternatívája szerint viszont a munkavállalónak vannak jogai és ezért harcol is a párt. A képviselő azt mondta, hogy a közmunka csak átmeneti ösztönző lehet, és nagyon fontos, hogy legyen kivezető funkciója; ezeket a munkavállalókat képezni kell, és egyéni fejlesztéssel a saját speciális igényeiknek megfelelően kell segíteni a munkaerőpiacra való visszatérésüket.

Területi alapú fejlesztések nélkül nem elképzelhető a források elosztása.
Vágó Gábor kitért arra is, hogy az álláskeresési járadék időtartamának és összegének csökkentését egyaránt elfogadhatatlannak tartják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr813005750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása