A hazai korrupció minőségi szintet lépett. Már nem úgy megy, mint régen a szociknál, ahol csak a megfelelő embernek kellett a megfelelő nokiás vagy viszkis dobozt vinni. Most egy mutyihálózat kerítette markába a magyar államot. A feneketlen zsebű oligarchák törvényeket hozatnak a tömött zsebű politikai helytartóikkal azért, hogy az üres zsebű állampolgárok által bepengetett közpénzt becsatornázzák a hálózatba.


Állatorvosi lóként is bemutatható a pénztárgép-biznisz. Valójában a gazdaság kifehérítése a projekt célja, ám a törvényhozó olyan technológiai feltételrendszert szabott, amelynek magyar cég nem tud megfelelni. Ezért a külföldi szolgáltató cégeket egy vaskos nebraskai offshore-szállal bíró vállalat, a Mobil Adat Kft. fogja koordinálni.

A képlet egyszerű: állami megrendelés vagy szabályozás -> haverokra szabott kiírás -> offshore cégen keresztül a profit kivitele.

simcskatalicska.PNG

Számtalan ilyen ügy jön fel mostanában a kajmán-szigeteki állampolgársági biznisztől az EU-s pénzek offshore cégeken át való kifolyatásáig. A mutyiháló közepén pókként ott csücsül Simicska Lajos, aki habár több cégben is érdekelt, és a hálózat zászlóshajója, a Közgép egyedül 3,2 milliárd profitot termelt tavaly, valahogy még sincs fent a száz leggazdagabb magyar listáján. A hálózat közepén ülő feneketlen zsebűek nem kérkednek a vagyonukkal, csak növelik ezt a kisgömböcöt a tömött zsebű politikusaikkal, s mindezt az üres zsebű állampolgárok kárára. Hiszen amennyi pénzt kilopnak az államból, annyival több újabb sarcot kell kifizetni. Erre a problémára nem az a megoldás, hogy kicseréljük az oligarchákat, hanem az, ha korrupciómentes rendszert hozunk létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr785286411

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi történt eddig trafikügyben Pesterzsébeten? 2013.05.08. 12:32:32

Egyik szemem sír, a másik nevet. A kerület két országgyűlési képviselője közül az egyik válaszolt nyílt levelemre és tisztázta a felmerült kérdéseket, a másik képviselő törvénymódosító javaslatának köszönhetően viszont az Országgyűlés korlátozta a köz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása