A mai napon számon kért egy fideszes képviselő, hogy én milyen alapon videózok és fotózok az ülésteremben. Amikor rákérdeztem, hogy mi is ezzel a baj, akkor azt mondták a fideszesek, hogy a betyárbecsület nem engedi, hogy szunyókáló képviselőket fotózzak.

Engem nem köt össze semmiféle betyárbecsület azokkal, akik csak szavazgatni járnak be a Tisztelt Házba, érdemi felszólalásokra csak szökőévente papírból olvasva képesek, közben felveszik a dupla juttatásukat polgármesterként és törvénygyári gombnyomogató képviselőként. Ők azok akik, ha érdemi vitára kényszerülnek hajnalban, akkor a következő héten minden egyes vitát időkeretbe tesznek, nehogy vitázniuk kelljen a Parlamentben.

 Engem nem köt össze semmiféle betyárbecsület azokkal, akik ütvefúróval estek neki a demokratikus berendezkedés alapjainak, vagy „csak” hagyták leépülni a demokráciát. Azokkal sem árulok egy gyékényen, akik folyamatosan kiállnak a korrupció mellett, és leszavazzák a kampányfinanszírozásra tett LMP-s javaslatot. Azokhoz sincs semmi közöm, akik folyamatosan lejáratják a politikai elitet közpénzen folytatott egzotikus utazásaikkal. Engem nem köt össze semmiféle betyárbecsület azokkal, akik a gazdasági szabályszerűségekre fittyet hányó gazdaságpolitikájukkal csődbe viszik az országot, és elvárják, hogy az ellenzék tapsikoljon hozzá.

 

Nekem csak azokhoz a képviselőkhöz van közöm, akik komolyan veszik a képviselői esküjüket és aktívan részt vesznek a vitákban. Azokkal érzek szolidaritást, akik ha kell, 26 óra munka után megvédik a munkavállalók jogait. Azokhoz a képviselőkhöz tartozom, akik fel akarják számolni a korrupciót, nem pedig bebetonozzák egy gazdasági háttérhálózat uralmát. Én olyan képviselőket szeretnék látni a Parlamentben akik, belátják, ha zsákutcába vitték a gazdaságot, még a falhoz csattanás előtt korrigálnák a tévedésüket.

De ezekhez az önálló vélemény nélküli, törvénygyári gombnyomogatókhoz semmi közöm nincsen. A képviselő a választóit képviselje, ne a vezérének hajbókoljon elvtelenül! A nem gondolkodó gombnyomogató mentalitás miatt ábrándulnak ki tömegek a demokráciából. Újítsuk meg a demokráciát! Gondolkodjanak a képviselők, ne csak kórusban szavazgassanak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr323440349

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A parlament minek van? 2011.12.05. 21:58:58

A Fidesznek (a KDNP az mi?) láthatóan nyűg, hogy van ellenzéke. Nyűg, hogy ezek ott rontják a levegőt a parlamentben és - tessék elképzelni! - még dolgozni is akarnak. Nyűg a demokrácia. És nyűg minden és mindenki, aki nem ért velük egyet, aki máskép...

Trackback: Néha Más a Politika 2011.12.05. 16:18:39

Frankón megmondom nekem az LMP valahogy a jó csajok pártja volt eddig, meg persze ezután is az lesz, de azért azt is észrevettem, hogy kicsit változtattak az eddig megszokott feszes kommunikáción....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leponex 2011.12.05. 19:17:05

Kedves Gábor,
az elsőszavazós lányocskám kopogtatóját nektek akarta adni, de mivel nálunk diktatúra és despotizmus van autokráciába bebetonozva, no meg az idő is kevés volt, így kénytelen voltam autózni egyet, hogy még időben leadhassa.

No, aztán látván parlamentbéli tevékenységeteket, szemrehányóan mondta nekem, hogy ezekre a szerencsétlen bohócokra az életben többet nem fog szavazni.
( őszinte leszek, csúsztattam kicsit, nem ezt a 'bohóc' kifejezést használta, de nálunk a médiaszabadság is meg van fegyelmezve.)

Szerencsére fenti panaszkodásod enyhítésére rövidesen a nyugdíjazását váró agg haditudósító Kónya bácsival végre derék, önállóan gondolkodó és dönteni tudó partnerre lelhetsz, ha a nép is úgy akarja.
Nagyon várjuk az újabb újító becsületes betyárokat :))

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2011.12.05. 20:22:19

Kedves leponex!

Reméljük meggyőzzük még az első szavazó lányodat a munkánkkal, így nem autóztál hiába.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.06. 00:08:09

Vágó Gábor támogatja a lusztrációt? offtopik, de érdekel.
elítélné-e a felmenőit, felemnőjét?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.06. 00:10:35

felmenőjét

@leponex: nekem arról a facebookos képről jut eszembe amin be van ragasztva a szájuk, mikor tiltakoztak a médiaterror ellen a parlamentben! bohocók.

lett médiaterror? lett sajtószabadság megnyírbálása? érdekelne amúgy egy saját megfogalmazás arra, mi is az lmp szerint a sajtószabadság

leponex 2011.12.06. 09:13:16

@Gaiaman:
Igen, épp az eddigi munkátokkal győztétek meg.
Ma reggel engem a Gábor győzött meg az Antóniával való beszélgetésben ismét arról, hogy tényleg semmi értelmes nincs a fejetekben. (Na jó, ez így természetesen túlzás.-) )
'Önkormányzati tésztagyár.' - ahol majd tapasztalatot szerez a közmunkás, és innét kilép a versenyszférába szakmailag felvértezve. Antónia tapintatosan fogta vissza mosolyát.

Szerintem rengeteg valódi, megalapozott kritikát lehetne megfogalmazni a mostani kormány működésével kapcsolatban is, amin egy nyitott, gondolkodni hajlandó választó elmélázhatna.
Ehelyett ti a jobbikkal meg a szocikkal versenyeztek az idiótaságokban. A Nyakó Pistivel vagytok paritásban immáron.

De ahogy gondoljátok. Tudjátok, meritek, teszitek. Amire képesek vagytok.

leponex 2011.12.06. 09:30:21

@tesz-vesz:
Szerintem egy érdemi 'lusztráció' kontraproduktív lenne, ennyi idő múltán különösen.
De azt végre egyértelműen kellene kimondani, mi is volt az elmúlt korszak, milyen örökséget hozott magával a szocialista párt, miként viszonyul a saját múltjához - ha már az infrastruktúra , a vagyon, a szellemi hátország megmaradt.

Jellemző, hogy amíg noszogatják az országot, hogy miért nem néz még most sem szembe a szocializmus előtti múltjával, Bárándy úr azzal hárít, hogy ő csak 13 éves volt a rendszerváltáskor:)

A média és sajtószabadság halála meg egyenesen közröhej, amikor a 'véleményformáló értelmiség' halálhörgése bejárja szabadon az egész médiát.
A 99 éves szlovákiai magyar tanárnő állampolgárságának elvétele pedig még az ingerküszöböt sem éri el liberális barátainknál.
Én attól tartottam, hogy Cohn Bendit úr az EP-ben fog ordítozni a szlovákokkal, Szaddámot és Kim Ir Szent fog emlegetni.
Vagy akár Vágó és Scheiring urak fogják szavukat felemelni a parlamentben.
De hát teszik, amit mernek tudni.

Ahoj- 2011.12.06. 13:29:02

Jó lenne ez az LMP ha nem a cigányseggnyalásra szakosodna. Nekem tetszik, de túl liberális az egész.

Démonmac1 2011.12.06. 15:34:56

"A 99 éves szlovákiai magyar tanárnő állampolgárságának elvétele pedig még az ingerküszöböt sem éri el liberális barátainknál."

Nem idehaza kell tiltakozni, hanem a szlovákoknál. (egy egyébként teljesen idióta törvény miatt) de ez az ügy eléggé eltörpül, az euró és a forint viszonya sokkal jobban érdekel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.06. 23:33:38

@leponex: Szerintem egy érdemi 'lusztráció' kontraproduktív lenne, ennyi idő múltán különösen."

zentai károly? képíró nem volt kontraproduktív? ott nem számított sz idő? csak nem azért, mert ott az áldozatok zsidók voltak, zsidók és kommunisták, most meg a mai napig ti, a kommunisták uralkodtok.
a kommunisták nem daráltak embereket a dunába? ők csak virágot adtak az ellenfeleikkel, sokkal különben mint a fasiszták ugye? kiemelt nyugdíjat érdemelnek, és köztiszteletet, nyilván, az igazság kiderítése egy buta kommunista fejében meg se fordulna.

"miként viszonyul a saját múltjához - ha már az infrastruktúra , a vagyon, a szellemi hátország megmaradt."

ebben igazad van, vagyon, szellemi hátország megmaradt, de nem kérdéses, hogy hogyan viszonyulnak a bűneikhez. havas szófi megmondta már. horn gyula is élő példájával.

"Vagy akár Vágó és Scheiring urak fogják szavukat felemelni a parlamentben.
De hát teszik, amit mernek tudni."

miért, te nem lmp-s vagy?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.06. 23:34:52

amit az LMP gyöngyöspata után csinált az botrány, kiírta magát a magyar parlamentből!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.06. 23:35:58

@Démonmac1: mit akarsz ? most 299. úgy rángatják a forintot, mint maci a málnást

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2011.12.07. 10:21:24

@tesz-vesz: Kedves tesz-vesz, látom a kritikai éned nagyon jó, de vajon konstruktív javaslataid is lennének?

leponex 2011.12.07. 12:27:35

@tesz-vesz:
Wiesenthal úr és követőinek hozzáállásáról meg van a véleményem ...:((

- A olasz 'fasizmus' fogalmáról épp a megzakkant Bartus úr írt egész értelmesen az amerikai népszaván, majdhogynem kívánatos képet festve róla.
A német nemzeti szocializmust ( képviselője a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt ) nevezte át egykor a nemzetközi szocializmus ( magyarul a kommunizmus ) 'legnagyobb' alakja 'fasizmusnak', igyekezvén elfedni, hogy lényegét illetően UGYANAZ a kommunizmus, mint a náci ideológia.
A Molotov-Ribbentrop egyezmény ennek ékes példája.

A kormány mostani - szerintem - elhibázott igyekezete az Mszp és az Mszmp folyamatosságáról kontraproduktív.

Természetesen ha konkrét személyek konkrét felelősségét tennék vizsgálat tárgyává, annak lenne/lett volna értelme.
Meg annak is ha nem az alkotmányban foglalkoznának a szocialisták nyilvánvaló utódpártiságából logikusan következő felelősségvállalás kérdésével, hanem azt a tényekhez ragaszkodva dokumentumok, vallomások alapján történészekkel együtt tennék. Ahogy például a Terror Háza létrehozásával.

- a gyöngyöspatai projekt épp a reménytelen impotenciájukat, alkalmatlanságukat, megbízhatatlanságukat mutatja arra nézve, hogy a jelen problémáinak megoldásához bármiféle koherens elképzelésük lenne.
Ami talán nem is lenne elvárható még, de ezzel az idiótaságba hajló demagógiával elriaszt(hat)ja magától azt az értelmiséget, azt a mai egyetemista korosztályt is, amire a jövőben építkezhetne.
Én természetesen nem tartoztam soha e csoporthoz.
Ahogy látom, a lányom se:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.07. 14:12:29

@leponex: itt van dorosz

kkbk.blog.hu/2011/05/02/volner_janost_belugyminiszternek

jézus, mint egy jóllakott napközis, ha leborotválná a haját, úgy nézne ki mint rákosi.
egészséges ember nem szavaz olyan emberre, akinek ilyen hanglejtése és orgánuma van, mint dorosznak.
nem egészséges szellem ez.

kkbk.blog.hu/2011/05/03/dr_apati_istvan_vs_dorosz_david

törzsmókus 2011.12.13. 21:28:31

@leponex:
dejó, hogy ezt leírtad!
kezdtem magam egyedül érezni a nézőpontommal

(lányod sorstársa, bár nem elsőszavazó)
süti beállítások módosítása