A tegnapi családjogi törvény vitájában nyilvánvalóvá vált, hogy a kormánypárti álszent mamelukok nem értik a 21. századot. Nem értik, hogy miként élhet együtt szeretetben emberek közössége családban a nélkül, hogy házasság szentsége kötné össze őket. A legbornírtabb a nők és gyerekek fideszes családi szerepfelfogása. A nő helye a konyhában, még véletlenül sem a munkában, a gyerek helye a szobafogságban, még véletlenül sem közösségben van.

A Fideszben úgy állnak hozzá a fiatalokhoz, mintha papneveldében élne az egész ország. Az egész napos iskolában nádpálcás Hoffmann Rózsák verik bele a narancsos tananyagot a fejekbe, majd délután esténként szülői őrizetben lehet majd az utcán tartózkodni. A köznevelési törvényt most megfejelik a fiatal karanténnal. Még véletlenül se nőjenek fel önálló döntésre képes, saját tapasztalatokkal bíró, közösségben tevékeny fiatalemberek. Azokkal csak a baja van egy autoriter kormányzatnak.

A fiatalok életkezdési nehézségeiről, a fiatalok saját kortárs közösségeiben való szocializációjáról, a kivándorlásról pedig megvan a kormány véleménye: egy világtól elszakadt csöpögős videó. A Fidelitas pedig ezzel a videóval tesz meg mindent a fiatalok kulturált közegben való szocializációjához. Miközben százmilliók folynak el a fiatalokhoz szóló kormányzati kommunikációra, addig az ifjúsági közösségeket segítő szervezetrendszer pénzhiány miatt leépül, a fiatalok segítésére kiképzett emberek munka nélkül állnak.

Az állandósított szobafogság intézménye párhuzamba vonható a hajléktalan kérdés kezelésével. Van egy probléma az utcákon: lézengő fiatalok. Ahelyett, hogy programot és célt mutatna fel a pártállam a fiataloknak, eltakarítja őket az utcáról. Közösségi terek kellenek, ahol a fiatalok fejlődni tudnak saját kortársaik között, nem pedig az atomizált társadalmat erősítő szobafogság.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr423453114

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz ajánlata a fiataloknak: szobafogság 18 évig 2011.12.10. 14:00:01

A Fideszben úgy állnak hozzá a fiatalokhoz, mintha papneveldében élne az egész ország.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.10. 18:33:46

irritáló ez a kép. nem ízléses szó mi szó

a mamelukok olyan divatos szó lett manapság...

" A nő helye a konyhában, még véletlenül sem a munkában, "

az is munka, amúgy Magyarországon nincsenek olyan fizetések, hogy meg lehetne engedni ezt a luxust, hogy csak az egyik szülő dolgozzon a házasságban

"a gyerek helye a szobafogságban"

este tényleg "szobafogságban" van a helye a 14 év alattiaknak. nem hiszem, hogy nappal is szükséges lenne a szobafogság? mi ez az idióta szöveg?
mindenbe bele kell kötni hasztalanul?
Hoffman Rózsa javaslatai igenis, jók kezdve a zenetanulástól, a kötelező munkáig, csak kér hogy semmi nem valósul meg belőle

steverubellreborn 2011.12.10. 20:16:37

@tesz-vesz:
akkor a férfi is nyugodtan lehet a konyhában.ő is lemondhat a nő javára, ha utóbbi akar karriert vagy nem szeret főzöcskélni.

steverubellreborn 2011.12.10. 20:18:09

@tesz-vesz: kötelező munkáig,

ezek szerint van, aki jól érzi magát a teljes létbizonytalanságban, munka helyett.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2011.12.10. 20:23:35

@tesz-vesz: Naná, HR javaslatai elképesztően jók... 16 évesen mehetsz ki az iskolából ha akarsz az utcára, mert munkád úgysem lesz, de este 8 után csak a szülővel lehetsz kint.

Amúgy meg mondja már meg nekem valaki, hogy ez hogyan fog működni? A rendőrök razziáznak és kb amíg nem látják rajtad hogy 18 éves vagy megállítanak igazoltatni, aztán mehetsz a dutyiba? Elképesztő baromság az egész.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.10. 22:39:41

@steverubellreborn: mikor akkor? most mondom, h ez ilyen fizetéssel lehetetlen
mit bánom én h mások mit csinálnak

de azért az anya kötödjön már jobban a gyerekéhez

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.10. 22:41:42

@steverubellreborn: nem értem sajna

@balazs_88: én 14 alattiakat tartom jó ötletnek

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2011.12.10. 23:01:05

@tesz-vesz: És az állam (nyilvánvalóan karhatlami eszközökkel) érje el, hogy az anya kötődjön a gyermekéhez? Hát ez az tesz-vesz, ami borzasztóan szomorú. Rajtad kívül a kormányzatban is sokan komolyan gondolják ezt a baromságot.

elendem 2011.12.10. 23:48:13

Hát, nagyon sajnálom, hogy erről a 15 éves fidelitasos buliról lemaradtam. A videó alapján fergeteges lehetett :-D

De most akkor nem értem: ha a srácok f11 után csak 500-ért mehetnek be, akkor abban benne van a papa belépője is?...

steverubellreborn 2011.12.11. 03:24:47

@tesz-vesz: az apa is.te is nyugodtan otthon tudsz vele maradni
(amúgy csak szólok,hogy egy nő nem szülőgép).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.14. 13:25:03

@steverubellreborn: nem szülőgép? pedig azt hittem b.

nem gép, de akik nem szeretik a gyereküket

én nem maradok otthon, az anyja jobban kötődik hozzá, tudod, benne volt, ő eteti, neki van teje, és ez még csak a gépi-biológiai dolgok, szeretetről még nem is beszültünk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.14. 13:27:40

@balazs_88: nem, az állam azt érje, hogy azok a szülők akik nem tudnak vigyázni a gyerekükre, mert idióták, és kiengedik mindenfelé, nem törődnek vele, így még vmi esélyt ad ezeknek a gyerekeknek, hogy biztonságban legyenek, mi keresnivlója van éjjel egy gyereknek? nappal nem lehet közös program a barátokkal?

a kormánynak az a gyerek is számít akinek idióta a szülője.
de ebből a törvényből se lesz semmi, ezek impotensek

steverubellreborn 2011.12.14. 13:35:48

@tesz-vesz:
akkor egy önző fasz vagy.
amúgy félig a tiéd is.
bár ahogy írtad csak az anyának van szeretete a gyerek felé talán jobb is.
meg egy gyereket kb 6-8 hónapos korán túl nem kell szoptatni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.14. 14:15:26

@steverubellreborn: itt nem fejeztem be a mondatot: "nem gép, de akik nem szeretik a gyereküket, azok ne is szüljenek", v vmi hasonlót akartam írni

már miért lennék önző? mert el akarom tartani a családom, amíg a feleségem szoptatja a csecsemőnket?
nem azt írtam, hogy csak az anyának van szeretete a gyerek felé, csak azt, hogy az ő szeretete mélyebb, hiszen ő testileg is átélte a gyerek születést, a gyerek jobban az ő része, hiszen benne volt.

vagy akkor nem lennénk önző "f*sz" ha én is felvonulnék a "büszkeség" napján?

ha nem kell szoptatni 1 éves kora után küldd ki a felséged dolgozni, te meg maradj otthon, mit érdekel engem, hogy a retardáltak hogy lesznek még retardáltabbak.

steverubellreborn 2011.12.14. 15:00:03

@tesz-vesz: szerencsétlen, nem neked kell a gyereket szoptatni,hanem apaként gondját viselni,vele lenni hogy ne egyedül a feleséged tegye,csak az ó vállán legyen a felelősség,és ő is akarhat karriert, arról aztán nem beszélve,hogy ő is kereshet többet mint te.
tudom, számodra ez elképzelhetetlen.A többire csak nem reagálnák,hogy igen,sok konzervatív fasz ábrándozik pasikról két erkölcsi szöveg között...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.14. 17:50:12

@steverubellreborn: én arról beszéltem, hogy amíg szoptat, legyen vele, te jössz azzal hogy csak az apa maradjon vele, csak az.

kárrier, az nagyon fontos nálatok. mintha létezne, majd foglalkozik a kárrierrel továbbra is, miután lejárt a gyes.

emlékszem a meleg párra, akiket a napló mutatott, ők betegesnek tartották és tiltották is volna, hogy melegek örökbefogadjanak gyereket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.14. 17:52:08

@steverubellreborn: bár az a nő aki nem szeret főzőcskézni olyan, mint az a férfi, aki nem szeret autókkal foglalkozni, nem is ember.

steverubellreborn 2011.12.14. 23:58:07

@tesz-vesz: medvecukor, sürgősen éghajlatváltozásra van szükséged, utazz, láss világot,hogy rágyere,hogy elég sok nő nem szeret főzni viszont pasi igen, és szereti nőként a kocsikat és pasikén nemű.talán akkor nem lennél egy reménytelenül beszűkölt kretén.
amúgy a legtöbb mesterszakács férfi, és sok nő szarul főz.

steverubellreborn 2011.12.15. 00:02:19

@tesz-vesz: medvecukor, az említett pár véleménye kb annyit számít mint egy lumpen hetero férjé, aki arról beszél,hogy asszony, gyerek verve jó.

Mellesleg az előbb lobogó hajjal arról üvöltöztél,hogy nem maradnál otthon a gyerekkel mert a te munkád mennyire fontos,most meg a karrierizmust ekézed.jó lenne eldöntened,hogy mit akarsz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.21. 20:21:16

@steverubellreborn: kit érdekel, hogy ki főz a családban f*szikám? azt hiszed én kényszeríték bárkit is hogy mindennap főzzön úgy hogy én meg semmit se csinálok?
az ostobaságod elvakít, és képtelen vagy értelmezni amit írok, vagy én írom rosszul, de most félgőzön vagyok.

az említett meleg pár véleménye nagyon is számít, végre valakik közöttük, akik egészséges szellemiségűek, végre láthatjuk őket.
én nem a karrier miatt dolgoznék.
a karrier a való életben nem is igen létezik, csak emberek vannak, akik pénzt keresnek.

steverubellreborn 2012.01.21. 22:06:37

@tesz-vesz: az említett párt ismerem, nekik tényleg nem való gyerek, és jól teszik,hogy nem is akarnak.ettől még a többi pár akarhat.
ez megszívlelendő lenne sok hetero számára is.
látom,hogy nagyon felzaklatott a többi,hogy több mint egy hónapja erre vagy ráakadva

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.22. 12:47:32

@steverubellreborn:

hát most képzeld el! egy hónapja itt vagyok és itt sírok a kommenteden!

hát persze, hogy ismered a párt, egy bárba jártok.
és persze, ahogy köztünk is, neked a normális tűnik betegnek, és mivel a közeged támogat, nem veszed észre, hogy szembemész az autópályán, ugyanis sokan mentek szembe vele.

steverubellreborn 2012.01.22. 14:46:30

@tesz-vesz: szerintem vasaljál ingeket,hogy csökkenjen a frusztrációd.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.23. 17:26:23

@steverubellreborn: eddig semmilyen frusztrációm nem volt, most is csak azért van mert be akarnak perelni

steverubellreborn 2012.01.23. 21:34:39

@tesz-vesz: medvecukor, örömmel hallom,hogy semmilyen nyálcsorgatós meleg bár fantáziád nincs már.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.24. 10:20:52

@steverubellreborn: eddig se volt, hagyd ezt a megszólítást, tudod az egész világ nem melegbár :)

steverubellreborn 2012.01.24. 11:37:48

medvecukor, örülök,hogy rájöttél,hogy a zemberek jelentős részének szexuális vágyai soha nem korlátozódtak egyelten nemre.
süti beállítások módosítása