Az LMP üdvözli az Európai Ifjúsági Hét újabb sikeres lebonyolítását. De az ifjúság legégetőbb problémáira továbbra is csupán elméleti válaszok vannak, amiket a párt szerint sürgősen a gyakorlatba kell átültetni – ugyanis ma egy egész generáció érzi magát cserbenhagyva Magyarországon.

A fiatalok drámai mértékű munkanélküliségének csökkentésére kiemelt foglalkoztatási programok szükségesek. A kilátástalan helyzetben lévő fiatalok felkarolására olyan szolgáltatási rendszert kell létrehozni, amely minden településről elérhető, és minden egyes fiatalnak támogatást tud nyújtani. Az ifjúsági közösségek támogatása és fejlesztése érdekében közösségi terekre van szükség, ahol könnyen hozzájutnak a kitörési lehetőségeikről szóló információkhoz.

Az Orbán-kormány a pénzbehajtás közben megfeledkezett a szerzett jogok védelméről, a munkaerő-piaci realitásokról és a kiszámíthatóságról. Az LMP kedden benyújtott országgyűlési határozati javaslatában ezért azt kezdeményezi, hogy a Parlament az érintett minisztériumokat szólítsa fel olyan nyugdíjkoncepció kidolgozására, amit széleskörű egyeztetés előz meg.

 

 

Az LMP kedden benyújtott országgyűlési határozati javaslatában azt kezdeményezi, hogy a Parlament az érintett minisztériumokat szólítsa fel olyan nyugdíjkoncepció kidolgozására, amit széleskörű egyeztetés előz meg. A nyugdíjrendszer átalakítására vonatkozó javaslatot a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának, a Belügyminisztériumnak és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak december 1-ig kellene beterjeszteni.

Az Orbán-kormány a banklobbi igényeit elégíti ki a Nemzeti Eszközkezelőre tett javaslataival. Az LMP javaslatai igazságosabbak.

Az otthonteremtési stratégia a banklobbi győzelmét jelenti, a vitairat szerint ugyanis az alapot kizárólag az állam költségére és kockázatára hoznák létre. A bankoknak evvel újra sikerült kibújni a felelősségvállalás alól. Követelésüket a kabinet saját államkötvényeivel vásárolja meg, a biztosítékul szolgáló ingatlanok pedig a Nemzeti Eszközkezelőbe kerülnek. Ezzel a megoldással a bankokat megszabadítják az összes kétes követeléstől, a mérlegüket megtisztítják, és a felelőtlen hitelkihelyezések ellenére semmilyen felelősségvállalásra nem készteti őket. Magyarán a pénzintézetek bármilyen veszteség, vagy további ráfordítás nélkül hátrálhatnak ki a helyzetből.

Vágó Gábor úgy látja, hogy a Fidesz által pénteken benyújtott alkotmánymódosító javaslat már régen nem a rokkantsági nyugdíjról vagy a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkorhatáráról szól. A kormány ismét szembeköpte a jogállamot, a pénzbehajtó hadműveletektől ma Magyarországon semmilyen szerzett jog nincs biztonságban.

süti beállítások módosítása