Az LMP tiltakozik a terézvárosi önkormányzat Tűzraktérrel szemben tisztességtelen, azonnali kiköltözést sürgető eljárása miatt. Bebizonyosodott, hogy az önkormányzatot jobban érdekli saját bevételei azonnali növelése, mint a fillérekből fenntartott sokszínű kulturális miliő. Az LMP felszólítja a terézvárosi önkormányzatot, hogy vegye figyelembe a több ezer tiltakozó és a civil szervezetek szavát, és a holnapi testületi ülésén vonja vissza a kilakoltatási határozatot.

 

Az önkormányzat hivatalos kommunikációja ellentmondásos: azt hangsúlyozták, hogy szeretnék, ha a Tűzraktér is indulna az ingatlanhasznosításra kiírt pályázaton, eközben Terézváros honlapján rosszindulatú, csúsztatásokkal teli cikkek jelentek meg. Mai, azonnali kiköltözést sürgető felszólító levelük után pedig nyilvánvaló, hogy nem akarják, hogy a Tűzraktér tovább is a kerületben működjön.

 

Az LMP emlékezteti a Fidesz-KDNP többségű önkormányzatot, hogy Szőcs Géza kulturális államtitkár néhány napja jelentette ki: a kulturális központ fontos és megőrzendő intézmény.

Az aggasztó jelek ellenére az ökopárt még bízik abban, hogy a képviselőtestület csütörtöki ülésén felülbírálja döntését, és nem lehetetleníti el a csaknem 400 alkotót befogadó, Pro Urbe-díjas alkotóközpont működését.

 

Amennyiben a terézvárosi önkormányzat kitart szándéka mellett, a Lehet Más a Politika a tiltakozás minden formájával élni fog a kilakoltatás megakadályozása érdekében.

 

 

 

Budapest, 2011. március 30.

  

 

Vágó Gábor  

országgyűlési képviselő

 

 

Cake Olivio

VI. kerületi önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr22785841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása