Az LMP szerint új, pazarló díszkivilágítás helyett a Parlament fűtési és világítási költségeit csökkentő, a megújuló energiákat hasznosító felújítására lenne szükség.

Tegnapi hírek szerint lassan elkészül a Parlament új díszkivilágítása, ami az adófizetőknek 470 millió forintjába került. Az LMP már korábban is elmondta: nem újabb és újabb energiapazarló presztízsberuházásokra van szükség, hanem takarékosságra, a Parlament részéről pedig példamutatásra. Ennek jegyében a párt a tavalyi költségvetéshez már beterjesztett egy módosító indítványt, amely az Országház energiahatékonysági felújítását szolgálta volna. A Parlament régi, és igen nagy terekkel rendelkező épület; fűtési és egyéb energiafogyasztása több százmillió forintba kerül évente. Az energiahasználat csökkentésére, az elektromos világítás korszerűsítésére, a fűtési rendszer felújítására és átállítására a margit-szigeti termálvízre már hat éve léteznek tervek.


A felújítással az Országház éves szinten százmillió forintot is megspórolhatna, függetlenedne az import földgáztól és a külső áramforrásoktól. A kormánynak nem csak szájkaratéval kellene harcolnia az államadósság és a pazarlás ellen, hanem példát mutatva megváltoztatni azokat a rendszereket, amelyek az adósságot és a külső függést újratermelik.


A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr623145957

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Parlament olyan, mint az ország 2011.08.12. 13:19:29

Belül korszerűtlen és pazarló, de nagyon büszke, megköveteli a méltó fényt. Engedjétek meg, hogy bemutassam országunk büszkeségét és egyik jelképét, a magyar Parlament épületét!  Kezdjük a XXI. századi energiafelhasználással A megújuló energiaforr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása