T.Ház!- Tahóságok Háza

2012.05.10. 10:22

Két éve ülök a Parlamentben, és szemmel látható a színvonal csökkenés. Egyre több a trágár, cseppet sem vicces beszólás, erőszakos hangnem, már-már óvódás szintű civakodás. Nem kell minden képviselőnek úriembernek/úrihölgynek lenni, de az ülésteremben elvárható volna egy minimális viselkedési stílus. A parlamenti viselkedés szabályairól egy parlamenti megfigyelőnek kell kioktatnia a képviselőket? Pár pont sajnos rám is vonatkozik, főként az üléstermi internetezést nem tudom megállni. Mentségemül szolgálhat, hogy a krónikás üzemmódhoz kell böngésznem.

De mindennél durvább az a verbális agresszió ami néha feljön a képviselőkből mélyről, nagyon mélyről.

Ne ugassál be kis köcsög! (Fidesz)

Patkány, de nem azért mert zsidó. (Jobbik)

 Ne szóljál be kisanyám! (Fidesz)

Hol van a babydoll? (Jobbik)

 Kiirtanám az összeset! (Jobbik)

-Nézd már! Ott a Pocok! (Jobbik)

-Mi van?! (Fidesz)

-Figyelj már! Hallgat a nevére! (Jobbik)

Ilyen, és ehhez hasonló mikrofon nélküli beszólások tarkítják a parlamenti hétköznapokat. A bekiabálás akkor is parlamenti műfaj marad, ha az új házszabály tiltja. Néhol tud igen is poénos lenni egy-egy bekiabálás.

„azt kell mondanom, hogy ehhez pofa kell, sőt azt is mondhatnám, hogy az önök képén nincs bőr, hanem teflon. (Derültség a Fidesz soraiból. - Babák Mihály: Bivalybőr!)

A bekiabálások koronázatlan királya Babák Mihály, akinek mentségére legyen mondva, hogy sohasem trágár, és néhol vicces is. A Parlament tücsök és bogár blogja, a thaz.blog.hu régebben össze is gyűjtötte ezeket a bekiabálásokat, igazán hiányzik régóta ez a hiánypótló munka. A leggyakoribb bekiabálás a Fidesz széksorokból jön és a kevés kreativitással megáldott képviselők teszik:

-Ülj le, egyes! Orvost!

Egy-egy jó poénért néha én is átlépem a politikai korrektség határát, de sohasem személyeskedően és gyűlölködően. Inkább a fenti verbális erőszaknak kellene gátat vetni. Most mindenki nézhet magába, én is megtettem, meg is bántam, ha valakit megbántottam. De ne kezdjünk el kettős mércézni, mint a Jobbik!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr694499871

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem adó, hanem segítségkérés! 2012.05.10. 15:53:49

Cséfalvay Zoltán államtitkár hétfőn többek között arról is beszélt a parlamentben, hogy a korábban kivetett különadók valójában nem is különadók voltak, hanem a segítségkérés egy formája, melynek során a kormány egy törvény elfogadásával 3 naptári évre...

Trackback: Áder választása 2012.05.10. 13:38:54

Magyarország új köztársasági elnöke, Áder János, május 10-én foglalja el hivatalát. Ám a bukása még azelőtt eldöntetett, hogy az Országgyűlés megválasztotta volna.Sokak számára meglepetést okozott, hogy egy kegyvesztett pártkatona kapta a feladatot, íg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jannni 2012.05.10. 14:06:54

Mind ez igaz, gyakran kihallatszik a parlamenti közvetítés során. Megerősítem. Mellesleg engem sokkal jobban bosszant az, hogy pld. interpelláció után az " igen", "nem" vezényszavak is kihallatszanak amit azután a gombnyomagató automaták (mást is írhattam volna) hűségesen teljesítenek is, noha nem ezért kerültek oda.
Mint ahogy nem zavarhatom el az általam választott, de nem engemet képviselő megélhetési politikust, a blogban szereplő problémára sincs ráhatásom.
Szóval igaz, ami igaz, de ez csak árulkodásnak tűnik. Hála jogrendszerünknek, a csemegézésen kívül rám nem tartozik, semmi hatással nincs, mert a jelenlegi és előd politikusok meggyőztek arról, hogy semmivel sem különbek mint én, sőt....

nu pagagyí 2012.05.10. 14:20:09

@imperial: Sajnos, rosszul látod. A kormánypárt folytat nemzetellenes politikát a kultúra, oktatás, az autonómiák és a szolidaritás szétdúrásával. A vezetőréteg lenézi saját nemzetét, nem feltételezi róluk, hogy maguktól is kitalálják mi jó nekik, ezért nem is bíz rájuk semmit, sem jogot, sem pénzt. Elszed mindent, hogy kegyadományként egyeseknek visszaossza. Ez a ténykedése értelemszerűen idegen érdekeket is szolgál, mivel kiszolgáltatottá teszi az országot és lakóit. Olyan országunk lesz, ahol a pénz és tehetség még véletlenül sem találkozik, a becsületről nem is szólva.
süti beállítások módosítása