Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr!

A West-Balkán tragédia ürügyén beterjesztett rendelettervezet a túlszabályozáson kívül nem mutat alternatívákat a jogos ifjúsági igények kiszolgálására.

Eközben a biztonsági válságot nem kezeli teljesen, miközben egyes pontokon nem egyértelmű.

Reálisnak látja Ön, hogy a jegyzők 20 naptári napot, azaz 14 munkanapot kapnak az engedélyek elbírálásra, amibe 5 hatóságot kell bevonniuk és helyszíni szemlét kell tartaniuk? Mindeközben a hatóságokat semmilyen retorzió nem fenyegeti.

Kíván-e törvénymódosítást benyújtani be a PTK vonatkozó szabályozásának módosításáért a tárca, hogy a hatóságoknak a felelősséget is vállalniuk kelljen a biztonságos szórakozóhelyek kialakításában, vagy elfogadja az LMP ilyen irányú javaslatát?

A tervezet nem határoz meg összefüggést a résztvevők és a biztonsági őrök száma között. Lehetőséget kívánnak adni egymástól teljesen eltérő szabályozási gyakorlat kialakítására?

A tárca nem foglalkozik azzal a ténnyel, hogy kettő halálos áldozat 18 éven alatti volt, miközben a 18 éven alattiak számára ma jellemzően nem elérhető kulturált és biztonságos szórakozási lehetőség.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a18 éven alattiak közterületekre, kontroll nélküli negatív mintaadó közegbe szorítása növeli az áldozattá válásuk esélyeit.

Most jött el az ideje, hogy a kormány az önkormányzati törvényben a fiatalokra vonatkozó egy mondat helyett végre komolyabban vegye a nemzet legfontosabb erőforrását.

Mikor kívánnak továbblépni a FIDESZ által is elfogadott Ifjúsági Stratégiában megszabott irányok felé?

Szeretnének-e egy, a feladatokat részletesen meghatározó ifjúsági törvényt?

Miért szétaprózottak az ifjúsági források?

Támogatnának Önök drogprevenciós forrásokból olyan, a fiatalok igényei szerint kialakított közösségi helyeket, amelyek alkohol és füstmentes szórakozási lehetőséget nyújtanak?

Szorgalmazzák-e Önök közösségi terek kialakítását, amelyekben felkészült szakemberek gondozásában közösségek alakulnak, hogy így a fiatalok szabályozandó probléma helyett jövőnk erőforrásává váljanak?

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr312677263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása