„Esemeseznek, televízióznak, interneteznek, olyan zajos helyeken járnak, hogy ember nem hallja a másikat, és elvesznek a szép magyar kifejezések, a szavak”

Részlet Schmitt Pál köztársasági elnökjelölt Fidesz frakció előtti meghallgatásából

„Tekintettel arra, hogy ezek a „vándorló” társaságok több esetben a hangos zenétől átmenetileg megsüketülve, már bizonyos alkohol mennyiséget elfogyasztva érkeznek ezekhez az üzletekhez, sokszor rendbontást okoznak a város több pontján.”

Részlet a kecskeméti ún. szeszrendelet indoklásából

Habár a miniszterelnöki székfoglalóban elhangzott, hogy a Fidesz a fiatalok pártja, láthatóan nem érti a négyharmad a fiatalok problémáit és nyelvét. A fiatalok, mint kettős kezelendő probléma jelenik meg számukra. Egyrészt az a baj, ha vannak fiatalok: zajosak, hangosak, randalíroznak, állandóan valami furcsa dolgot, az internetet bámulják. Másrészt az a baj, ha nincsenek fiatalok: elvándorolnak, demográfiai válság van, elöregedő társadalom.

A fiatalprobléma nem oldható meg csendrendeletekkel, és szeszrendeletekkel. Láthatóan az MSZP után a Fidesz sem tud mit kezdeni a sokszor jövőkép nélkül élő, társadalmi mobilitási csatornák beszűkülése miatt frusztrált, ezért egyre inkább radikalizálódó fiatalokkal. A Fidelitas jó káderképző, de ne nehezen tud nyitni a fiatalok valódi problémái felé. A fiatalok java része a Jobbiknál, kisebbik része az LMP-nél keresi a megoldást a problémáira

Az ifjúsági törvény, és a komplex ifjúságpolitikai megoldáscsomag várat magára. Addig az ifjúsági közösségek virtualizálódnak, felbomlanak, vagy létre sem jönnek, mert nincsenek terek, vagy bezárják őket csendrendeletekkel. Az egyéni boldogulásukat a nagyvárosban, külföldön remélők elköltöznek. Lakáshitelt felvenni, gyermeket vállalni hatalmas kockázat, ezért kevesen merik tudatosan

Közösségi terek kellenek, ahol a társadalmi normákat a kortárs csoportban tudják elsajátítani a fiatalok. A Start kártya, és az iskolai gyakorlatok rendszerét tovább kell erősíteni, hogy könnyen induljon a pályakezdés. A szakképzést ismét fel kell építeni, hogy megkapja a kétkezi munka is a becsületét. A családalapításhoz, és az első lakás megvételéhez állami támogatású hitel konstrukciót kell kidolgozni. Át kell gondolni a diákhitel egész rendszerét.

Meg kell nyitni a mobilitási csatornákat, hogy az ezredforduló után felnőtt generáció is helyet kapjon a nap alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagogabor.blog.hu/api/trackback/id/tr702108410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veder1 2010.07.21. 18:23:51

Most néztem az M1 honlapján a "média alkotmány" vitáját. Csak részleteket láttam belőle, de tetszettek a hozzászólásaid. Annyit tennék hozzá, hogy szerintem ez a központosított regisztrációs törekvés teljességgel felesleges, e mellett lehetetlen is betartani. Látszattörvény még a múlt századból.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a képviselők közül hányan blogolnak, kommenteznek, hányan használják a twittert, facebookot. Aki azt sem tudja mik ezek, nem használja, az miért akar törvényt hozni róla?

Kesztyűs Kéz · http://thaz.blog.hu/ 2010.07.22. 01:42:39

Nem értem, komolyan mondom. "A jövő nemzedékek országgyűlési biztosát" nem lehet ilyen kérdésekkel traktálni? Mégiscsak arról van szó, hogy a legifjabb generáció egyfajta létmódját veszélyezteti a médiacsomag.

wootsch · http://wootschp.blog.hu 2010.08.05. 19:08:38

Tisztelt Képviselő Úr! igazán nagy érdeklődéssel olvassuk írásait az ifjúságpolitika topic tárgyaiban. Rokon írásokra szeretnénk T. Képviselő úr figyelmét felhívni az ifjúságpolitika.blog.hu felületen olvashatókéra / re. Vajon az "médiacsomag" veszélyezteti-e a fiatal generációk tudatosságát? Ezt én nem tudom - még túl korai lenne erről ítélkezni. A probléma felvetése azonban figyelemre méltó. Vagyunk, akik vagyunk a magunk kommentjeivel, posztjaival.
Tisztelettel:
süti beállítások módosítása